Булочки з маком на сметані

Готова макова маса — 300 грам;

Борошно — 500-700 грам;

Цукор — ¾ склянки;

Яйця — 3 штуки;

Дріжджі — 1 пакетик, або 2 чайні ложки з гіркою, або 30 грам свіжих пресованих;

Вода — ½ склянки;

Сметана — ½ склянки;

Масло вершкове — 100-150 грам;

Рецепт приготування булочок з маком на сметані:

У суху посуд насипаємо трохи борошна (близько склянки), пакетик дріжджів, столову ложку цукру і дрібку солі.

Заливаємо теплою водою (1/2 склянки). Перемішуємо. Робимо опару.

Даємо опарі постояти і піднятися хвилин двадцять.

Коли з’являться бульбашки, можна продовжити замішувати тісто.

Збиваємо яйця з цукровим піском. Додаємо їх в рідке тісто (опару). Перемішуємо.

Масло вершкове розтопити трохи і теж додамо в тісто.

Кладемо сметану. Перемішуємо її з іншими інгредієнтами.

Тепер всипаємо борошно через сито. Замішуємо тісто.

Ставимо тісто в тепле місце для вистоювання. Чекаємо, коли воно збільшиться в розмірі хвилин тридцять чи сорок.

Пишне тісто викладаємо на дошку і обминаємо.

Розкачуємо тісто і викладаємо на нього рівномірним шаром макову начинку.

Скручуємо в рулет і защипуємо краю. Нарізаємо шматочками рулет.

Щільно викладаємо рулети зрізом вгору в круглу форму, присипану борошном. Даємо ще трохи піднятися.

Змащуємо жовтком поверхню майбутніх булочок. Присипаємо їх цукром.

Ставимо булочки в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо вироби близько 20-25 хвилин. Дістаємо з духовки рум’яні пишні булочки з маком.

Можна залишити виріб у вигляді пирога і нарізати його шматочками. А можна розділити на частини як булочки. Кому як подобається.

Виходить дуже смачне, ніжне і повітряне тісто. Булочки з маком на сметані просто чудові. До речі, за таким же рецептом можна готувати пироги з будь-якою начинкою, а також великодні паски. Тісто дивовижне і інгредієнти підібрані дуже вдало. В міру солодке і просто відмінне для чаювання.

Автор рецепта «Булочки з маком на сметані» Ольга Кикляр

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.