Дріжджові булочки з сиром (фото-рецепт)

 

Коли на дворі великодні свята, саме час зайнятися домашньою випічкою. Відмінним доповненням до куличам є булочки з різними солодкими начинками. Приготуємо сьогодні дріжджові булочки з начинкою з сиру з родзинками. Рецепт дуже простий, а булочки виходять просто божественними — і на вигляд, і на смак. До речі, такий випічкою можна балувати своїх домашніх і гостей не тільки на Великдень. У будні дні вони також будуть «іти на ура».

Для здобного дріжджового тесту нам знадобиться:

  • молоко — 1 стакан;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 100 гр.;
  • маргарин — 100 гр.;
  • борошно — 5 склянок;
  • сухі дріжджі — 2 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 пакетик.

Для начинки знадобиться:

  • сир — 500 гр.;
  • родзинки — 150 гр.;
  • цукор — 100 гр.;
  • яйце — 1 шт.;
  • ванільний цукор — 1 пакетик.

Як приготувати здобне дріжджове тісто для булочок.
В першу чергу готуємо опару для тіста. Для цього подогреем молоко до температури приблизно 37-38 градусів, не більше. Додамо в нього 1 столову ложку цукру, дріжджі і розмішуєм до повного їх розчинення. Потім додамо 1 склянку борошна, добре перемішати і поставимо в тепле місце, щоб дріжджі «ожили». Для цього знадобиться хвилин 40, може бути 1 годину.

В цей час підготуємо здобу для тіста. Яйця збиваємо разом з сіллю, цукром і ваніліном. Потім поступово додаємо, постійно помішуючи, розтоплений, трохи охолоджений маргарин.

Коли опара збільшиться в об’ємі приблизно в 1,5-2 рази, з’єднуємо її з підготовленою здобою. Добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто так, щоб воно не липло до рук. Готове тісто знову прибираємо доходити в тепле місце.

Як приготувати булочки з сиром.
Поки тісто піднімається в теплому місці, саме час зайнятися начинкою для булочок. В першу чергу слід розпарити родзинки в окропі, приблизно протягом години. В цей час сир краще дістати з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Потім у сир додаємо розпарені родзинки, цукор, ванілін і яйце. Все добре перемішуємо. До речі, замість цукру в начинку добре використовувати мед, тоді булочки будуть ще більш ароматними.
Ось і все, сирна начинка готова!

До цього часу якраз і тісто піднялося. Ділимо його на невеликі, однакового розміру, кульки. Розкладаємо на столі і даємо їм ще хвилин 30-40, щоб вони расстоялись.

Далі приступаємо до ліплення булочок. Щоб тісто не липло до столу, використовуємо додатково ще трохи борошна. З кожної кульки розкачуємо тонкий коржик, в центр якої гіркою викладаємо начинку з сиру з родзинками. Робимо в тесті 3 надрізи так, щоб частини вийшли нерівними — тобто кожна наступна частина більше попередньої.

Найменшу з трьох частин обертаємо навколо сиру і добре защипуємо краю.

Те ж саме робимо з наступною за розміром частиною тіста. В останню чергу обертаємо найбільшою частиною. Щоб булочка була стійкіша, намагаємося тісто залеплять якомога нижче до основи. Повинна вийти аккуратненькая булочка з невеликою дірою в центрі, з якої видно начинка.

Готові булочки викладаємо на деко, застелений пекарської папером. Залишаємо їх у спокої ще хвилин на 30-40, щоб вони підійшли. Потім поверхню кожної булочки змащуємо збитим яйцем.

Підготовлені булочки відправляємо в духовку випікатися при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.

Про готовність нас поінформує їх рум’яний зовнішній вигляд. Дістаємо деко з духовки і даємо їм охолонути. Потім перекладаємо булочки на блюдо і посипаємо цукровою пудрою.

От і все! Дріжджові булочки з сиром готові!

Приємного апетиту!

Джерело: автор рецепта — ipola.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.