Економічне варення з апельсинових кірок — веселі завитки


Писала недавно, як я варила тягуче апельсинове
варення, хотіла зварити для дітей, а вийшло для мене, так як дітям його накладати ніяких нервів не вистачить, дуже складно
відколупувати шматочки трьом галчатам з відкритими ротами, особливо якщо варення зберігається в холодильнику.


А от самій з чаєм просто відмінно і багато не з’їси, сидиш собі ковыряешь по-тихеньку і смакота.


Так от треба ж щось дітям зварити. У холодильнику залишалося три апельсина, апельсини згодувала, а шкірка залишилася, рецепт
просто відмінний, люблю я таке безвідходне виробництво, так би шкурки в смітник пішли, а так така краса вийшла і смакота!


Рецепт приготування варення з апельсинових скоринок

Отже, на мої три апельсина, вірніше шкурок від нього я взяла:


300 мл води

300 грам цукру

50 мл лимонного соку

Апельсини спочатку помила з милом і щіткою. Потім обдала їх окропом, щоб змити всю гидоту з поверхні шкірки.

Потім розрізала апельсин на чотири частини, м’якоть з’їли діти.


Потім шкірку ріжемо ще навпіл і ще раз навпіл, щоб вийшли тоненькі смужечки.

Потім зрізала ножем білу, м’яку частину, щоб залишилася одна цедра. Робити це не складно.

Далі беремо тонку голку з ниткою, сідаємо зручніше і починаємо робити апельсинові намисто.

Для цього кожну скоринку звертаємо в завитушку і нанизуємо на нитку.

Ось такі буси виходять у підсумку з апельсинових завитків.

Кладемо апельсинові завитки на нитці в ємність і заливаємо повністю водою.

А далі процес розтягується, але так як ми нікуди не поспішаємо, то мене це не дуже засмутило.

Вимочувати апельсинові намисто треба 2-3 дні, міняючи воду 3-4 рази в день.

До речі я подумала, що якщо зробити такі бусики і засушити, то можна їм і кухню прикрасити ялинку і навіть по одному завитку брати і заварювати чай.

Вимочила, потім починаємо варити. Варимо три рази по 15 хвилин. Кожен раз зливаємо воду і наливаємо нову. Робимо це для того, щоб цедра в варення не гірчила, все-таки більше нічого в ньому не буде крім цих шкурок.

Ага, ще забула, після кожного проварювання треба обдати апельсинові завитки холодною водою (з цим у Таїланді у нас до речі напряг, вода навіть з крана кімнатної температури, в мене завжди проблема, варені яйця заливати, холодної води немає).

Потім варимо сироп, налив у каструлю воду і висипавши цукор, після закипання кладемо в сироп наші намисто, ще раз доводимо до кипіння і варимо не маленькому вогні приблизно 20 хвилин.

Потім піч вимикаємо і даємо варенню охолонути.
Потім повторюємо теж саме, тобто доводимо варення до кипіння, додаємо лимонний сік.
Остуджуємо варення, знімаємо нитку з завитків.

Потім я перелила варення в банку і у мене вийшло ось так обмаль сиропу і густовато завитків.

Вирішила доварити сиропу — вода з цукром, щоб була повна баночка.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.