Кава мокачино

Мокачино — це напій з ніжним шоколадним смаком. До складу такого напою входить натуральна кава еспрессо, молоко і шоколад або какао. Рецептів приготування мокачино дуже багато і кожен з них правильний. Так що слід підібрати для себе той, за яким будете готувати. Сам процес приготування мокачино такий: спочатку в прозорий келих слід налити розтоплений шоколад або шоколадний сироп, а потім налити прогріте молоко. Молока повинно бути половина келиха. А вже в останню чергу необхідно додавати кави, який можна перемішати з молоком, а можна залишити на поверхні, щоб кава вийшов шарами.

Мокачино також можна прикрасити збитими вершками і тертим шоколадом. Також можна приготувати мокачино, змішавши в тертці какао-порошок і мелену каву, додати щіпку ваніліну і цукровий пісок. Залити все водою і поставити варитися. Коли кава почне закипати, додати в нього молоко і вершки. Закип’ятити готову суміш і розлити по чашках.

Американці готують мокачино зовсім іншим способом: заварюють натуральний міцний еспрессо, наливають його в чашку, а потім прикрашають збитими вершками і тертим шоколадом.

Насправді мокачино — це назва, яка вживається тільки в Європі, так в Америці цей напій має назву просто мокко.

Зміст:

  • Каву з гарячим шоколадом
  • Кава з льодом
  • Кава зі збитими вершками
  • Кава з корицею
  • Кава з какао
  • Кава з медом
  • Відео рецепт

Каву з гарячим шоколадом

Інгредієнти:

  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • молоко жирне — 100 мл
  • гарячий шоколад — 50 мл
  • збиті вершки — за смаком

Для початку потрібно заварити в турці міцна кава еспрессо в обсязі 50 мілілітрів. Після цього розтопити шоколад, хоча для цього рецепта може підійти шоколадний сироп. Вершки необхідно брати жирні і перед приготуванням охолодити їх. Збити холодні вершки в блендері. Молоко треба підігріти, щоб воно було теплим.

Мокачино потрібно наливати в високий прозорий келих з товстими стінками. Налити спочатку в келих розтоплений шоколад, потім стій теплого молока, а в якості третього шару налити готовий еспресо. Прикрасити мокачино збитими вершками. Щоб вийшов смугастий напій, необхідно брати густий шоколад або шоколадний сироп.

Кава з льодом

Інгредієнти:

  • натуральна кава — 2 ч. л.
  • молоко незбиране — 100 мл
  • лід — 2 кубики
  • шоколадний сироп — 50 мл

Спочатку треба зварити 100 мілілітрів кави еспресо. Після цього змішати каву з шоколадним сиропом. Далі збити в питчере молоко, щоб утворилася піна.

У високий прозорий келих необхідно покласти кубики льоду, а потім залити їх збитим молоком. Далі по стінках треба вливати тонкою цівкою кави з шоколадним сиропом.

Кава зі збитими вершками

Інгредієнти:

  • натуральний кави дрібного помелу — 10 г
  • молоко жирне — 50 мл
  • гарячий шоколад — 50 мл
  • вершки збиті — 50 мл
  • тертий шоколад — за смаком

Еспресо треба зварити в турці або кавомашині. Шоколад збити в питчере і вилити в прозорий келих. Зверху налити ложкою по стінках підігріте молоко. Останнім шаром буде гарячий кави, який слід наливати по стінках келиха тонкою цівкою.

Вершки охолодити, а потім збити. Викласти вершки на каву і прикрасити тертим шоколадом.

Кава з корицею

Інгредієнти:

  • натуральний кави дрібного помелу — 10 г
  • молоко — 100 мл
  • ванілін — 0.5 ч. л.
  • цукровий пісок — за смаком
  • кориця — 1 паличка
  • збиті вершки — 50 г
  • чорний тертий шоколад — 20 г
  • подрібнений мускатний горіх — 20 г

Підготувати каструлю, налити в неї молоко підігріти, додати ванілін і довести все до кипіння. Коли молоко буде кипіти, зробити вогонь менше і додати шматочки шоколаду. Підігрівати суміш, постійно помішуючи ложкою.

Заварити в турці або кавомашині міцний еспрессо, процідити його, додати цукор і другу частину молока. Додати до цього молочному кави суміш з молока та шоколаду. Збити все блендером на високій швидкості.

Налити готовий напій у високий прозорий келих, покласти паличку кориці, прикрасити все збитими вершками і подрібнений мускатним горіхом.

Кава з какао

Інгредієнти:

  • натуральний кави дрібного помелу — 9 м
  • незбиране молоко — 100 мл
  • рафінований цукор — 1 ч. л.
  • какао-порошок — 0.5 ч. л.
  • крихта білого шоколаду — 50 г

Покласти в каструлю білий шоколад і залити молоком. Поставити все на вогонь і варити до того часу, поки не утворюється біла піна. Необхідно заварити в турці або кавоварці чашку кави еспресо. Розлити готовий кави в дві чашки, а зверху додати молочно-шоколадну суміш.

Коли кава буде готовим, на поверхні утворюється хмара піни, яку слід прикрасити сумішшю какао і цукру.

Кава з медом

Інгредієнти:

  • мелена кава — 10 г
  • нежирне молоко — 1 стакан
  • бджолиний мед натуральний — 20 г
  • какао-порошок — 45 г
  • ванільний порошок — щіпка
  • шоколадний сироп — 50 мл

Спочатку потрібно заварити еспресо, процідити і розлити по формочках для льоду. Поставити каву в морозильну камеру на 5 годин.

Готовий заморожений кави викласти в чашу блендера, додати молоко, мед, ванільний порошок і шоколадний сироп. Збити все до однорідного стану. Готовий напій розлити по келихах і прикрасити какао-порошком.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.