Кава по-варшавськи

Мало хто знає, що вперше такий напій як кава був відкритий у Варшаві. З того часу, кожне поважаюче себе кафе польської столиці мало візитну картку — кава по-варшавськи.

Відкриття напою у Варшаві відбулося в 1724 році і тоді кави почав розповсюджуватися по всій Європі. Столиця Польщі славилася тим, що тут варили каву тільки смачний, ароматний і міцний. Але кава по-варшавськи — це не еспрессо, кави з молоком.

В основі приготування такої кави лежить кави еспрессо, тільки він варитися з мінімальною кількістю води. Готову каву наливають у чашку, а інший посуді нагрівають топлене молоко з цукром. Нагрівати молоко слід повільно, так утворюється набагато більше пінки. Потім цю піну треба скласти в чашку.

Кава по-варшавськи трохи схожий на каву по-віденськи, тільки в перший напій додається пряжене молоко і цукор. Подається таку каву в чашках з блюдцем, а також кладеться чайна ложка і пити його слід як чай.

Подавати такий напій потрібно з маленькими бутербродами, печивом, бісквітами, ягодами або фруктами. Також можна ставити на стіл цукерки.

  • Кава з корицею
  • Ванільне кави
  • Кава з вершками
  • Кава з топленим молоком
  • Швидкий кави
  • Кава традиційний
  • Простий кави
  • Міцна кава
  • Кава з вершками і молоком
  • Відео рецепт

Кава з корицею

Інгредієнти:

  • свіжозмелена кава — 1 ст. л.
  • молоко топлене — 300 мл
  • цукор — 1 ч. л.
  • мелена кориця — щіпка
  • ванільний цукор — щіпка

Першим етапом буде заварювання кави в турці. Для цього покласти в турку мелену каву, додати трохи цукру, ванільного цукру і корицю. Додати воду і зварити міцну каву. В іншу турку налити молоко і нагріти його на маленькому вогні. Зняти з вогню молоко і ввести в нього маленькою цівкою кави. Тільки під час введення потрібно постійно помішувати. Цю суміш слід поставити на маленький вогонь і почекати коли стане утворюватися піна на поверхні. Вимкнути вогонь і розлити напій по чашках.

Ванільне кави

Інгредієнти:

  • свіжозмелена кава — 1 ч. л.
  • молоко свіже — 300 мл
  • цукровий пісок — за смаком
  • кориця мелена — щіпка
  • цукровий ванілін — на кінчику ножа

Цей кави можна варити без цукру, так як молоко використовується свіже, а воно саме по собі солодке. Але тим, хто любить солодке, потрібно додати в молоко, цукровий пісок, цукровий ванілін і корицю. Потім поставити все на плиту і нагрівати на повільному вогні. Коли молоко почне кипіти, підніметься пінка. Її можна ложкою перекласти в чашку.

У кипляче молоко додати мелений натуральна кава і перемішати до рівномірного стану. Поставити все на вогонь і варити до закипання. Коли пінка почне підніматися, турку слід зняти з вогню і залишити остигати, щоб пінка трохи осіла. Тоді треба поставити турку знову на вогонь і дочекатися поки пінка знову почне підніматися. Тоді вже зняти з вогню і розлити каву по чашках.

Кава з вершками

Інгредієнти:

  • молоко або вершки — 0.5 чашки
  • вода холодна — 100 мл
  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • цукор — 1 ч. л.
  • цукор ванільний — 0.5 ч. л.

Спочатку потрібно заварити каву. Для цього насипати мелену каву в турку, залити її холодною водою і поставити турку на вогонь. Довести до кипіння, але ні в якому разі не кип’ятити. Після цього процідити кави і знову налити в турку. Потім додати молоко або вершки, тільки нежирні, цукор і ванільний цукор. Довести цю суміш до кипіння, тільки також не кип’ятити.

Чаші перед приготуванням потрібно нагріти, обдавши окропом. Потім розлити по чашках тонкою цівкою готовий напій. Наливати його слід високо над чашкою, таким чином, утворюється зверху пінка.

Кава з топленим молоком

Інгредієнти:

  • мелений натуральна кава — 1ч.л.
  • вода холодна — 45 мл
  • цукор — 1ч.л
  • пряжене молоко — 100 мл

В першу чергу треба заварити натуральну каву, тільки з невеликою кількістю води. Потім процідити його і додати до молока. Також в цю суміш потрібно додати цукор і поставити всі варитися. Коли почне підніматися пінка, кава слід прибрати з вогню. Готовий напій розлити по чашках, то попередньо зняти пінку і покласти в чашки.

Швидкий кави

Інгредієнти:

  • мелена кава — 1,5 ч. л.
  • молоко — 150 мл
  • цукор — 1 ч. л.

Треба спочатку покласти мелену каву в турку і посипати цукром. Потім залити все холодним свіжим молоком і поставити варитися. Коли пінка почне підніматися, зняти турку з вогню і залишити настоюватися. Потім ще раз поставити на вогонь, дочекатися, коли шапка знову почне підніматися і відразу ж розлити каву по чашках.

Кава традиційний

Інгредієнти:

  • натуральна кава — 50 г
  • холодна вода — 50 мл
  • молоко свіже — 500 мл
  • тростинний цукор — за смаком

Молоко потрібно підігріти. Потім підігріти френч-прес. Натуральні кавові зерна перемолоти в кавомолці. Воду слід закип’ятити. Кава покласти у френч-прес і залити невеликою кількістю води. Додати цукор і залити все молоком. Опустити прес і розлити каву в підігріті чашки. Чашки можна підігріти за допомогою гарячої води або помити гарячою водою.

Простий кави

Інгредієнти:

  • мелена кава — 4 ч. л.
  • вода холодна — 2 склянки
  • молоко свіже — 2 склянки
  • цукор — 0.5 склянки

У першу чергу потрібно перемолоти кавові зерна і висипати мелену каву в турку. Залити каву водою і поставити на вогонь. Коли пінка почне підніматися, зняти турку з вогню. Процідити кави і додати молоко, а також цукровий пісок. Поставити каву знову на вогонь. Після підняття пінки також зняти з вогню і розлити по чашках.

Міцна кава

Інгредієнти:

  • міцний кава — 50 мл
  • молоко — 100 мл
  • цукровий пісок — 2 ч. л.

Для початку потрібно заварити міцний натуральний кава, щоб вийшло готового напою 50 мл. Процідити кави і додати молоко. Також в цю суміш слід додати цукор і поставити турку знову н вогонь закипати. Готовий напій злегка збити, щоб піднялася пінка.

Кава з вершками і молоком

Інгредієнти:

  • кава мелена — 1.5 ч. л.
  • гаряча вода — 100 мл
  • молоко або вершки — 100 мл
  • цукор — 2 ч. л.

Каву треба покласти в кавник і залити невеликою кількістю води. Якщо є кавові зерна, то їх спочатку необхідно перемолоти в кавомолці. Поставити каву на вогонь і довести до кипіння. Після цього профільтрувати кави, додати в нього молоко і вершки в рівних пропорціях, а також цукровий пісок. Поставити цю суміш знову на вогонь і на повільному вогні підігріти. Утворилася пінку викласти в чашки і розлити напій залишився в ці ж чашки. Якщо не любите пінку, то її можна не додавати.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.