Кава з імбиром: корисні властивості та рецепти приготування

Кава з імбиром — це ароматний і пряний напій, який не тільки володіє чудовим смаком, а й корисними, цілющими властивостями. Імбир, в свою чергу, є відмінним помічником головного болю, а також добре зігріває горло і весь організм під час застуди. Імбирний кава підвищує настрій, покращує загальне самопочуття. Але варто пам’ятати, що корисним вважається тільки свіжий імбир маринований або в спеціях в такому випадку не підійде.

Зміст:

  • Корисні властивості імбиру
  • Кава з імбиром класичний
  • Кава з гвоздикою
  • Кава з імбиром, коньяком і збитими вершками
  • Імбирний кава з медом
  • Імбирний кави по-йеменски
  • Кава з імбиром і корицею
  • Южноиндийский кави
  • Кава зі збитими вершками
  • Кава з чорним шоколадом
  • Кава з персиками
  • Кава з молоком і шоколадом
  • Імбирний кави з м’ятою
  • Зелений кава
  • Зелений кава з гвоздикою і імбиром
  • Відео рецепт

Корисні властивості імбиру

Ще в стародавні часи імбир вважався цілющим коренем, так як має зігріваючими властивостями і покращує травлення. У стародавній Греції, після великого бенкету вживали імбир, щоб поліпшити своє самопочуття.

Імбир можна використовувати в якості прянощів в різні страви. Якщо висушити тертий імбир, то він стає ще більш гострим. Особливо під час епідемії грипу імбир слід додавати у всі страви, тільки в сирому вигляді.

Кава з імбиром і тим корисний, що має в своєму складі імбир. За своїм цілющим властивостям імбир можна прирівняти до часнику, тому що також бореться з різними мікробами і підвищує імунітет. Дослідження показали, що імбир зменшує ризик появи інфаркту та інсульту, а також використовується в лікуванні алергічних і шкірних захворювань. Є також докази, що імбир знімає спазмолітичну і зубний біль.

Кава з імбиром можна готувати різними способами.

Кава з імбиром класичний

Інгредієнти:

  • імбир — 2 див.
  • кава натуральна мелена — 2 ч. л.
  • вода

Для початку потрібно покласти в турку кави. Натерти на тертці шматочок імбирного кореня і додати кашку в турку, перемішати і залити водою. Поставити турку на вогонь і варити до закипання.

Кава з гвоздикою

Інгредієнти:

  • вода — 150 мл
  • гвоздика сушена — 3 шт.
  • імбир — 2 див.
  • молоко — за смаком
  • кава мелена натуральний — 2 ч. л.

Спочатку потрібно налити в турку воду, додати в неї кілька гвоздичок. Потім шматочок імбиру почистити і натерти на дрібній тертці. Покласти отриману кашку до попередніх інгредієнтів. Тільки не варто перестаратися з імбиром, класти його потрібно не більше 3 сантиметрів — цього достатньо, щоб імбир відчувався в каву.

Додати ще дві ложки натуральної кави, і поставити на вогонь. Коли кава почне закипати, його потрібно вимкнути. В гарячий кави відразу ж потрібно додати гаряче молоко і залишити на три хвилини настоюватися.

Такий напій можна подавати холодним у високих прозорих склянках. Що стосується цукру, то його слід додавати за смаком.

Кава з імбиром, коньяком і збитими вершками

Інгредієнти:

  • подрібнений імбир — 0,25 ч. л.
  • свіжий кави — 100 мл
  • коньяк — 20 г
  • цукор тростинний — 1 ч. л.
  • вершки збиті — за смаком

Перед початком приготування кави імбир потрібно натерти на тертці і залити невеликою кількістю окропу, залишити в такому стані на деякий час, щоб імбир настоявся. Звичайно, можна закип’ятити, але тоді всі корисні речовини втрачаються.

Кава для цього напою необхідно варити міцний, так як він буде розлучатися імбирним настоєм. Налити в свіжозаварений кави імбирний настій, додати цукор і перемішати. Потім розлити в келихи і додати трохи коньяку. Якщо коньяк не любите, то можна додати який-небудь лікер. Зверху кави прикрасити збитими вершками.

Імбирний кава з медом

Інгредієнти:

  • натуральна мелена кава — 10 г
  • очищена вода — 150 мл
  • мед натуральний бджолиний — 1 ч. л.
  • зацукрований імбир подрібнений — 1 ч. л.
  • вершки — за необхідності

Імбир потрібно почистити і натерти на тертці, тільки дуже дрібно. Потім цей імбир необхідно пересипати цукром, щоб він зацукрувався. Такий імбир можна зробити трохи більше і зберігати в холодильнику в закритій банці.

Після цього потрібно залити імбир гарячою водою і трохи підігріти. Потім додати в турку кави і поставити варитися. Довести до кипіння і зняти з вогню. Настояти кави близько п’яти хвилин. Далі його слід процідити через сито і розлити в підігріті чашки. Потім додати мед і вершки.

Імбирний кави по-йеменски

Інгредієнти:

  • мелений натуральна кава — 1 ч. л.
  • корінь імбиру — 1 шматочок
  • очищена вода холодна — 150 мл
  • цукровий пісок — 1 ч. л.

Для початку потрібно почистити і натерти на тертці шматочок кореня імбиру. В турку слід покласти натуральна кава, тертий корінь імбиру і цукровий пісок. Перемішати всі компоненти, залити водою і поставити на вогонь. Коли піна в турці почне підніматися, вогонь потрібно вимкнути, а турку зняти з плити. Трохи настояти кави, а потім налити в чашку.

Кава з імбиром і корицею

Інгредієнти:

  • натуральна мелена кава — 1 ч. л.
  • вода, очищена холодна — 200 мл
  • імбир свіжий — 2 см
  • кориця мелена — 0,3 ч. л.
  • цукровий пісок — за смаком

Для початку потрібно покласти в турку каву, корицю, цукровий пісок і тертий на дрібній тертці імбир. Перемішати всі інгредієнти і залити холодною водою. Поставити турку на вогонь і довести до кипіння, тільки не кип’ятити. Необхідно тільки, щоб піднялася пінка.

Южноиндийский кави

Інгредієнти:

  • натуральний свіжозмелена кава — 1 ч. л.
  • запашний перець горошком — 4 шт.
  • базилік свіжий — 5 листочків
  • коріандр — 0,5 ч. л.
  • імбир свіжий — 2,5 см.
  • очищена вода холодна — 400 г
  • цукровий пісок — за необхідності

Корінь імбиру потрібно почистити і натерти на дрібній тертці. Насіння коріандру розчавити, так само як і запашний перець. З’єднати всі підготовлені компоненти з цукровим піском, залити водою і поставити на вогонь. Після цього додати каву, довести до кипіння і додати листя базиліка. Зняти кави з вогню і можна насолоджуватися ароматним напоєм, тільки перед цим варто його процідити.

Кава зі збитими вершками

Інгредієнти:

  • кава мелена — 1,5 ч. л.
  • подрібнений імбир — 0.5 ч. л.
  • вода холодна — 150 мл
  • гаряча вода — 50 мл
  • шоколадний сироп — 30 мл
  • вершки збиті — 50 г
  • цукровий пісок — за смаком

Спочатку потрібно залити каву водою і поставити турку на вогонь. Довести каву до кипіння. Готову каву залишити настоюватися. Імбир подрібнити і залити окропом. Залишити настоюватися. Готовий імбирний настій процідити в чашку. Додати в чашку шоколадний сироп, цукровий пісок і залити каву. Зверху прикрасити кави збитими вершками.

Кава з чорним шоколадом

Інгредієнти:

  • кава мелений — 4 ч. л.
  • шоколад чорний — 100 г
  • вода холодна — 250 мл
  • сушений тертий імбир — 1 ч. л
  • кардамон — 0,5 ч. л.
  • сіль харчова — щіпка
  • перець чилі — на кінчику ножа

З’єднати в турці сушений тертий імбир, кардамон, сіль і перець чилі. Перемішати, додати мелений кави і залити водою. Поставити турку на вогонь, довести до кипіння і зняти з вогню. Повторити таку процедуру кілька разів, тільки слід варити на дуже маленькому вогні, щоб приготування напою зайняло не менше 10 хвилин.

Натерти на тертці чорний шоколад і в кожну чашку покласти по ложці такого тертого шоколаду. Розлити готову каву в чашки.

Кава з персиками

Інгредієнти:

  • консервовані персики в сиропі — 500 мл
  • міцний натуральна кава — 150 мл
  • вершки збиті — 250 г
  • цукровий пісок — 0,25 ч. л.
  • кориця мелена — на кінчику ножа
  • цедра апельсина — 0,25 ч. л.
  • тертий імбир — щіпка
  • вода холодна — 250 мл

Відкрити банку з консервованими персиками. Злити сироп в окремий посуд. У каструлю налити воду, додати цукровий пісок, корицю, імбир і персиковий сироп. Поставити все на вогонь і довести до кипіння, а потім варити близько хвилини.

Персики подрібнити у блендері, змішати з половиною приготованої кави. Таку суміш поставити настоюватися кілька хвилин.

У підготовлений раніше напій додати персики з кавою і долити рештою кави. Перемішати готовий напій розлити по чашках. Додати трохи апельсинової цедри і прикрасити кави збитими вершками.

Кава з молоком і шоколадом

Інгредієнти:

  • кава мелена — 2 ч. л.
  • какао-порошок — 1 ч. л.
  • молоко — 150 мл
  • імбир тертий — щіпка
  • цукор — за смаком
  • ваніль — щіпка

Кави потрібно змішати з тертим імбиром і поставити нагріватися на вогні. Потім додати молоко, підігріти і всипати какао-порошок. Варити каву необхідно на маленькому вогні, а коли почне підніматися піна, зняти з вогню і процідити через сито. Розлити каву по чашках і додати цукор і ваніль.

Імбирний кави з м’ятою

Інгредієнти:

  • очищена вода холодна — 200 мл
  • кава мелена — 2 ч. л.
  • м’ята — 2 листочка
  • корінь імбиру — 2 г

Для початку потрібно зварити свіжий кави. Для цього покласти в турку змелену каву, залити водою і поставити на вогонь. Коли кава почне закипати, піна підніматися, вимкнути вогонь і зняти турку з плити.

Почистити і натерти на тертці корінь імбиру. Порізати дуже дрібно листочки м’яти і покласти ці компоненти в готовий напій.

Розлити каву по чашках після приготування. Можна зробити по-іншому — дати настоятися кілька хвилин, а потім процідити готовий напій, тоді кава тільки збереже дивовижний аромат імбиру і м’яти.

 

Багато людей, які хочуть схуднути за допомогою зеленої кави, бажають посилити дію напою, додавши імбир в зелений кави. Наука ще не знає, чому імбир сприяє схудненню, але він точно спалює жирові відкладення. Хоча користь цієї спеції давно відома. Імбир позитивно впливає на кишковий тракт і рівень холестерину в організмі. Щоб приготувати такий напій не потрібно багато зусиль.

Зелений кава

Інгредієнти:

  • зелений кава мелена — 1 ч. л.
  • імбир тертий — 1 ст. л.

У турці потрібно змішати зелений кава і корінь імбиру. Імбир перед приготуванням необхідно почистити і натерти на крупній тертці. Залити все водою і поставити на вогонь. Варити на маленькому вогні, тільки не доводити до кипіння.

Зелений кава з гвоздикою і імбиром

Інгредієнти:

  • мелений зелений кава — 1 ч. л.
  • тертий корінь імбиру — 1 ст. л.
  • гвоздика — 2 шт.

Для того щоб приготувати цей напій, потрібно з’єднати зелений кава і гвоздику. Залити все водою і поставити на вогонь. Корінь імбиру почистити і натерти на крупній тертці і додати в турку з кавою. Варити каву стоїть на дуже маленькому вогні, щоб він не закипів, а тільки утворилася піна. Гвоздикою зловживати не слід, однієї штуки буде достатньо, щоб вона відчувалася в напої. Сама гвоздика не сприяє схудненню, але надає кави пікантності і робить його цікавим. Краще всього пити його охолодженим.

Коли вип’єте кави, гущу не обов’язково викидати, так як її можна використовувати як природний скраб для обличчя і тіла. Якщо нанести гущу на тіло, то будете почувати пощипування — це і буде вплив кави. Така кавова гуща з зеленої кави та імбиру здатна омолоджувати шкіру і навіть допомагає в боротьбі з целюлітом. Сам кави з імбиром, якщо пробувати його вперше, не відразу сподобатися, але потім, коли його вживати регулярно, ви зрозумієте, що він не тільки корисний, але і смачний.

У наш час без кави мало хто обходиться, так як в такому швидкому ритмі життя часто доводиться використовувати якісь методи, щоб підбадьоритися і працювати з більшою енергією. Кава — це напій, який додає сил, покращує пам’ять та піднімає настрій. Але такий ефект буде, якщо пити не більше 2-3 чашок кави в день. Якщо випивати більше, то буде зворотний процес, так що всьому має бути міра. З часом простий кави ставати нудним, але можна його урізноманітнити, додавши таку добавку, як імбирний корінь.

Для приготування кави з імбиром краще всього використовувати натуральну каву, так як тільки натуральні кавові зерна зможуть як ніщо краще передати весь смак і аромат напою. Звичайно ж, якщо у вас не виявилося натуральної меленої кави, то можна скористатися розчинною, хоча напій вийде трохи інший.

Кава з імбиром можна готувати з цукром або медом, як більше подобається, хоча без цих добавок напій вийде смачний і ароматний, який також чудово зігріває в холодну пору.

Хто пробував каву з імбиром, то може сказати, що такий напій набагато більше бадьорить і пробуджує ніж звичайний кави. Тим більше що імбир покращує пам’ять, увагу, знімає втому і стимулює мозковий кровообіг.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.