Кава з какао

Такі напої, як кава, чай, какао є найбільш популярними на сьогоднішній день. Практично кожна людина на землі щодня п’ють ці напої.

Любителям кави з часом надоїдає пити одне і те ж. Тому почали придумувати різні рецепти, щоб урізноманітнити звичайні будні. Натуральна кава і какао — це поєднання двох чудових смаків. Якщо в каві міститься кофеїн, то какао також має в своєму складі подібне речовина теобромін.

Натуральна кава і какао — це два різних, незалежних напою, які здаються несумісними. Але, це не зовсім так, оскільки можна зварити напій, який буде складатися з кави і какао. Какао надає кави шоколадний смак і приємний аромат. Якщо хочеться чого-то підбадьорливого, міцного, то краще пити натуральну каву, але коли бажаєте, щось більш ніжного, то можна додати в каву, какао-порошок та шоколад, а також молоко, яке скорочує кількість кофеїну в каві-напої.

Кава з какао ще називають кава по-голлівудськи. Кава з какао можна додавати різні спеції та інші продукти. Можна додавати коньяк, завдяки чому напій виходить ще більш насиченим, також можна додати ванілін, корицю, прикрасити вершками і шоколадом.

Зміст:

  • Кава з мигдалем
  • Кава з какао та корицею
  • Ванільний каву з коньяком
  • Кава з цукровою пудрою
  • Кава з чорною смородиною
  • Відео огляд

Кава з мигдалем

Інгредієнти:

  • кава натуральний — 200 мл
  • молоко — 350 мл
  • какао-порошок — 2 ст. л.
  • цукрова пудра — 2 ст. л.
  • мигдаль подрібнений — за смаком
  • збиті вершки
  • сіль — щіпка

Спочатку потрібно вилити в каструлю молоко і закип’ятити його, а потім розділити його навпіл. Покласти в каструлю какао-порошок, додати цукрову пудру і одну частину молока. Ретельно вимішати цю суміш, додати дрібку солі і молоко, що залишилося. Поставити на вогонь, довести до кипіння, а потім варити на маленькому вогні 10 хвилин. Коли какао-напій буде готовий, збити до утворення піни.

Приготувати натуральну каву в турці, процідити його і налити в чашку. Зверху налити какао-напій і прикрасити збитими вершками. Вершки можна купити готові в магазині, а можна охолодити жирні вершки і збити їх до густого стану. Мигдаль слід обсмажити на сухій сковороді і подрібнити в ступці. Посипати вершки смаженим мигдалем.

Кава з какао та корицею

Інгредієнти:

  • кава натуральна мелена — 3 ч. л.
  • кориця — 1 ч. л.
  • молоко — 320 мл
  • очищена вода холодна — 550 мл
  • какао-порошок — 2 ст. л.
  • цукровий пісок — 2 ст. л.
  • ванільний цукор — 1 ч. л.

У каструлю налити холодну воду, поставити на вогонь і довести до кипіння. Після цього змішати корицю з кавою і викласти цю суміш у киплячу воду, тільки необхідно ємність накрити — так кава настоїться. Поки кава буде настоюватися, потрібно змішати в одній ємності молоко, какао-порошок, цукровий пісок і ванільний цукор. Збити все блендером, розлити по високих келихах і додати тонкою цівкою кави.

Ванільний каву з коньяком

Інгредієнти:

  • натуральна кава середнього помелу — 4 ч. л.
  • какао-порошок — 2 ч. л.
  • цукровий пісок — 1 ч. л.
  • ванілін — щіпка
  • коньяк — 50 мл
  • молоко — 1 стакан
  • жирні вершки
  • шоколад

Для початку потрібно змішати цукровий пісок, ванілін, какао і молоко. Поставити все на вогонь і довести до кипіння. Потім зробити вогонь маленьким і варити 7 хвилин. Після цього додати мелену каву і варити ще 3 хвилини.

Коли все буде готово, процідити напій у склянку. У кожну чашку додати коньяк і перемішати. Вершки охолодить, а потім збити в густу піну. Викласти зверху вершки кавового напою і прикрасити тертим шоколадом.

Кава з цукровою пудрою

Інгредієнти:

  • мелена кава — 6 ч. л.
  • цукрова пудра — 4 ч. л.
  • какао-порошок — 2 ч. л.
  • очищена вода холодна — 600 мл
  • цукровий пісок — за смаком
  • ванільний цукор — 1 ч. л.

В турку слід покласти какао-порошок, мелену каву і цукровий пісок. Залити все холодною очищеною водою і поставити на вогонь. Коли кава почне підніматися і утворюється піна, вимкнути його, не доводячи до кипіння.

Розлити каву по чашках і додати в кожну чашку по щіпці ванільного цукру.

Кава з чорною смородиною

Інгредієнти:

  • натуральна мелена кава — 2 ч. л.
  • чорна смородина — 1 ст. л.
  • какао-порошок — 1 ч. л.

Для початку потрібно покласти в турку мелену каву, додати необхідну кількість чорної смородини і какао-порошок. Залити все водою і поставити варитися. Кип’ятити кави не можна, потрібно лише довести до кипіння, коли пінка почне підніматися, зняти турку з вогню. Дати можливість трохи кави настоятися і процідити по чашках.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.