Куліш на багатті — рецепт з фото


Ароматний, ситний, і такий смачний куліш на багатті, прямо в казанку(!), легке вино і приємна компанія — що може бути краще?

Куліш на вогнищі, він же «травнева каша» ми готували спонтанно…і в кінці серпня 🙂

Але, на смак це не вплинуло 🙂

Апетитний куліш з тушкованим м’ясом, картоплею та яйцями — просто казка для відпочинку на природі — спробуйте і не пошкодуєте!

Інгредієнти:

(на велику компанію і великий казан — близько 6 л.)

  • 500 г пшона
  • 10 великих картоплин
  • 1 л свинячої тушонки (ідеально, якщо домашня)
  • 15 курячих яєць
  • 1 морква
  • 4 цибулини
  • Вода
  • 3-5 шт. лаврових листочків
  • Сіль, трави і чорний перець за смаком
  • 100 мл соняшникової олії

Приготування:

  1. Чистимо, миємо і ріжемо цибулю.

  2. Ставимо казан на вогонь. Вливаємо олію. Додаємо цибулю і обсмажуємо його.

  3. Трьом моркву на тертці і додаємо до цибулі. (Все це смажимо на відкритому вогні, а не на вугіллі — все повинно сильно кипіти).

  4. Чистимо, миємо й дрібно ріжемо картоплю.

  5. Додаємо картоплю в казанок.

  6. Солимо і заливаємо водою, щоб картопля була покрита на 3-4 см водою. Тушкуємо до м’якості картоплі, він повинен розвалюватися. (Це близько 30-40 хвилин).

  7. Ретельно промиваємо пшоно.

  8. Додаємо в казан.

  9. Тут же додаємо трави і перець. За необхідності додаємо воду — вона знову повинна покривати пшоно на 2 див.

  10. Тушкуємо 10-15 хвилин. Додаємо в кулешу на вогнищі тушонку.

  11. Знову тушкуємо 10 хвилин під кришкою.

  12. Досолює за необхідності, періодично помішуємо.

  13. Вбиваємо яйця в глибоку ємність.

  14. Гарненько збиваємо виделкою.

  15. Вливаємо тонким струмком у куліш на вогні, весь час помішуючи.

  16. Даємо покипіти ще 5 хвилин, помішуючи. І наш куліш на багатті готовий!

  17. Готовий куліш на багатті подаємо до столу!

Приємного апетиту!

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.