Куряче філе запечене в духовці з помідорами і баклажанами (фото-рецепт)

Страви з курячого філе дуже гарні зі всіх сторін. З одного боку, це дієтичний продукт, до того ж ще й смачний. А з іншого боку — їх дуже легко і швидко готувати. Так що куряче філе запечене в духовці з помідорами і баклажанами, та ще під рум’яною скоринкою сиру — це відмінний варіант сімейного вечері. Та й гостям на святковий стіл таку курочку не соромно поставити.

До складу запеченого курячого філе входять такі інгредієнти:

  • курячі грудки — 4 шт.;
  • баклажани — 3 шт.;
  • помідори — 3 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • петрушка — 1 пучок;
  • сир — 200 гр.;
  • сіль, перець, майонез — за смаком.

Як приготувати куряче філе.
Курячі грудки добре промиваємо під проточною водою і розрізаємо на 2-3 частини. Кожну частину відбиваємо молоточком з двох сторін. Щоб бризки не летіли в різні боки, накриваємо грудки харчовою плівкою. Товщина кожного шматочка повинна бути приблизно 7-8 міліметрів. Щоб вийшло смачне куряче філе, кожен шматок натираємо з двох сторін сіллю і перцем.

Баклажани також добре промиваємо і звільняємо від плодоніжки. Розрізаємо їх на тонкі пластини товщиною не більше 1 сантиметра. Викладаємо підготовлені шматки в каструлю, солимо і заливаємо холодною водою. Зверху ставимо прес і залишаємо баклажани приблизно на півгодини, щоб пішла зайва гіркота.

Добре промиті помідори нарізаємо тонкими, по можливості, кружечками.

Зелень петрушки і часник дрібно рубаємо.

З баклажанів зливаємо воду. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинним маслом з двох сторін приблизно по 1 хвилині кожну. Потім викладаємо їх на паперову серветку, щоб стік зайвий жир.
Підготовлені баклажани викладаємо в нахлест у форму для запікання.

Зверху викладаємо відбивні з курячого філе.

Далі йде ще один шар баклажанів, а потім також щільно викладаємо кружечки помідорів. Зверху можна злегка посолити і поперчити.

Потім зверху помідорів посипаємо рубаними часником і петрушкою і робимо сіточку з майонезу. До речі, замість майонезу можна використовувати сметану, виходить теж дуже смачно. І останнім шаром йде тертий сир.

Відправляємо куряче філе з баклажанами та помідорами запікатися в духовку при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.

Про готовність курочки нам розкажуть рум’яна кірочка і приголомшливий аромат.
Куряче філе запечене в духовці з помідорами і баклажанами готово! Нарізаємо на порційні шматочки, прикрашаємо гілочкою базиліка і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Джерело: автор рецепта — Татка Р.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.