Ліниві голубці (фото-рецепт)

З сучасним швидкісним ритмом життя економія часу на кухні стає не примхою, а нагальною необхідністю. Популярність набувають ті страви, які готуються швидко, не забирають надто багато наших дорогоцінних сил, але при цьому виходять дуже смачними. До числа таких страв, вдало поєднують у собі всі названі переваги, відноситься рецепт лінивих голубців. Як відомо, в ході приготування звичайних голубців найбільше доводиться возитися з капустяними листками. Ледачі ж голубці рятують нас від такої необхідності і смак страви при цьому не страждає. Також класичні голубці не всім дітям за смаком. Маленькі гурмани часто відмовляються їсти тушковані капустяне листя в звичайних голубцях. А ось в такому «лінивому» вигляді голубці припадуть до смаку практично кожній дитині.

Для приготування голубців потрібно:

  • фарш свиноговяжий — 500 гр.;
  • морква середнього розміру — 1 шт.;
  • капуста — 1/4 середнього качана;
  • яйце — 1 шт.;
  • білий хліб — 200 гр.;
  • молоко — 50 гр.;
  • борошно — 1 ст. л.;
  • сіль, перець — за смаком.

Соус для голубців:

  • жирні вершки 22% (або сметана) — 100 мл;
  • томатна паста (або кетчуп) — 1-2 ст. л.

Як готувати голубці:
У глибокій чашці размочим хліб у молоці, додати фарш, яйце і ретельно перемішати, не забувши поперчити і посолити. Потім додаємо у фарш моркву, натерту на крупній тертці і дрібно нашатковану капусту.

Добре перемішаємо.

З отриманого фаршу формуємо кульки ледачих голубців, які обвалюємо в борошні. Повинно вийде приблизно 6-7 штук.

Злегка обсмажимо голубці на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії і складаємо в глибокий лист. Якщо хочете, етап обжарювання можна і пропустити, зробивши, таким чином, рецепт голубців ще більш ледачим.

На кожен лінивий голубець викладаємо по ложечці соусу, який готується дуже просто. Збиваємо вершки до густоти сметани (приблизно 2-3 хвилини) і додаємо пару ложок томатної пасти або кетчупу. Якщо під рукою не виявилося вершків, то їх можна замінити звичайною сметаною.

Накривши сковороду кришкою або фольгою, відправляємо його в духовку, розігріту до 200 градусів. Готується мають такі ліниві голубці 35-40 хвилин.

Як гарнір для голубців чудово підійдуть рис або картопляне пюре. Також не завадять і свіжі овочі.
Приємного апетиту!

Джерело: автор рецепта — Jenik

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.