Листковий пиріг з сиром та оливками

 

— листкове тісто — 250 грам;

— сир твердий — 80 грам;

— оливки без кісточок — 15-17 шт.;

— жовток курячого яйця — 1 шт.;

— борошно пшеничне — 2 ст. ложки;

— зелень (кріп, петрушка) для подачі до столу.

Рецепт приготування листкового пирога з сиром та оливками:

Розморозьте тісто, дощечку притрусіть борошном і викладіть на неї пласти тіста.

Твердий сир наріжте на прямокутні шматочки середньої товщини.

Оливки без кісточок наріжте колечками.

Візьміть перший пласт тіста і розкачати його і в довжину, і в ширину.

Викладіть в довжину шматочки твердого сиру, залишаючи місце біля країв.

Також зверху викладіть і колечка оливок, залишаючи вільне місце, щоб можна було обробити краї.

Тепер виделкою обробіть краї так, щоб начинка при випічці не випала.

Складіть рулет навпіл уздовж ще раз і знову обробіть краю. У вас вийде довгий і вузький прямокутник з начинкою.

Другий пласт тесту також розкачайте, наповніть і обробіть краю. Викладіть тісто з начинкою в змащену маслом форму по колу.

Жовток збийте в склянці.

Змастіть жовтком верх пирога.

Випікайте пиріг з сиром і оливкам і в духовці при температурі 175 градусів приблизно 35-45 хвилин. Випікати потрібно до тих пір, поки пиріг не стане рум’яним і всередині не пропечеться, тому відразу занадто великий вогонь краще не ставити.

 

Автор рецепта «Листковий пиріг з сиром і оливками» Євгена Хоновец (infigirl)

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.