Листковий пиріг з яблуками рецепт пирога з листкового тіста з яблуками

— листкове тісто (магазинне) — 150 грам;

— яблука (солодкі, червоні) — 2 шт.;

— рослинна олія — для змащування форми;

— вишневий топпінг — 3-4 ч. Ложки;

— шоколадний топпінг — 3-4 ч. ложки;

— свіжа м’ята — для подачі до столу;

— цукровий пісок — 2-3 ст. ложки;

— борошно пшеничне — 2 ст. ложки.

Рецепт приготування листкового пирога з яблуками:

Магазинне тісто дістаньте з упаковки і залиште його на дощечці, яку потрібно притрусити пшеничним борошном. Розморожуватися листкове тісто буде приблизно 25-35 хвилин. Потім можна його використовувати за призначенням.

Яблука помийте і тонко наріжте часточками. Підійдуть яблука різних сортів. Можна вибирати як солодкі, так і кисло-солодкі. Кислі яблука краще не використовувати для пирога.

Тісто листкове для пирога потрібно розкачати, тільки не занадто тонко.

Форму змащуйте маслом і акуратно викладайте в неї розкатане листкове тісто, формуючи краю, щоб вони були приблизно однієї висоти.

Починайте викладати часточки яблук по колу і в центр нашого листкового пирога теж покладіть.

Посипте наш смачний і простий пиріг з листкового тіста з яблуками цукровим піском яблука.

Полийте вишневим топпінгом.

І полити шоколадним топпінгом.

Поставте листковий пиріг з яблуками в духовку і випікайте при температурі 175-185 градусів приблизно 35-40 хвилин.

Знову полийте пиріг шоколадним топпінгом або глазур’ю.

Розріжте пиріг з листкового тіста з яблуками на порційні шматочки і подавайте до чаю. Можна прикрасити ароматною м’ятою.

Автор рецепта «Листковий пиріг з яблуками» Євгена Хоновец (infigirl)

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.