Малосольні помідори, швидко за два дні

У Таїланді звичних російській людині солоність не знайти (а якщо знайти, то діліться паролями, явками), тільки імпортні
корнішони за дуже дорогою ціною. В принципі, огірки солити ми вже призвичаїлися, особливо якщо в пакеті, то взагалі делов-то на 10 хвилин.

Капусту теж замаринувала, смачно вийшло, потім поділюся простим рецептом, а ось до цього чудесного страви з помідорів справа якось не доходило.

Мені здавалося, що для того, щоб
помідори вийшли смачними їх треба закочувати в банки і довго тримати в розсолі, щоб вони в цих банках кілька місяців постояли. А
де тут банки брати великі, та ще, щоб кришка закручувалася? Мені не зустрічалися такі, тільки маленькі.

І тут на очі якраз
перед новим роком попався мені рецепт малосольних помідорів, які готуються за дві доби, його-то я і вирішила спробувати,
якраз до новорічного столу за термінами вийшло.

З самими помідорами в Таїланді теж скрутно, вони є звичайно, але не
дуже смачні, часто якісь тверді, недоспелые, зеленуваті, в загальному їж їх без особливого задоволення.

Чи То справа черрі,
маленькі, смачні (хм, у мене ж десь припасений рецепт засолки черрі, обов’язково зроблю, як тільки банку знайду підходящу з
закручується кришкою)…

Але сьогодні зайшли в магазин, а там помідори такі красиві, всі одного розміру, крупненькие,
плотненькие, ЧЕРВОНІ з усіх сторін, що взагалі рідкість і всього по 35 грн. за кілограм. Загалом напала я на ці помідори, згадала, що вони
мені якраз потрібні для засолювання і накупила цілий пакет.


Рецепт приготування малосольних помідор

Потім для рецепта відібрала найкращі і одного розміру, щоб просолились рівномірно, ось така гірка у мене вийшла.

Потім помідори треба обдати окропом і нехай вони там » полежать хвилин п’ять. Це дійство називається бланшировкой, во як!

До речі, читала, що для більшого ефекту можна влаштувати помідорів шокову терапію і занурювати їх спочатку в окріп, потім у крижану воду з кубиками льоду і відразу ж знімати шкірку, ніби швидше все буде відбуватися і чекати не треба.

Після цього шкірка буде дуже добре чиститься. Для цього треба зробити на верхівці помідора ось такий хрестоподібний надріз.

Очистити його, як банан

І внизу вирізати плодоніжку. Ось такий у мене вийшов голий, гарний помідорчик.

Далі робимо розсіл для малосольних помідорів, я прикинула, що мені для того, щоб залити всі ці помідори потрібно літр розсолу і не помилилася, рівно стільки і пішло.

На літр води взяла

перець горошок — 20 штучок
лаврового листа — 6 штучок
дві столові ложки з гіркою солі
дві столові ложки цукру
4 столових ложки оцту 9%

Поклала відразу у воду перець, лавровий лист, засипала цукор, сіль, довела до кипіння і кип’ятила хвилин 5, потім вимкнула газ.

Нехай розсіл постоїть, трохи охолоне. А після цього можна додавати оцет.

Поки готувався почистила і порізала часник.

Виклала помідори в посудину в якій вони будуть вже стояти в холодильнику, треба, щоб вона була з кришкою, зверху присипала часником.

В рецепті не було кропу, але я його додала, так як помідори і кріп — це сумісно 🙂

Залийте розсолом наші помідори і поставте на дві доби в холодильник.

Чесно кажучи я про них і забула і навіть спробувати заздалегідь не тягнуло, так як купа інших приготувань перед Новим Роком, сьомгу наприклад солили.


І тут 31 грудня, коли почала накривати новорічний стіл, згадала, що у нас помідори є малосольні. Ура-ура, дістала, спробувала і отетеріла…. Така смакота!!! Реальні солоні помідори, як у мами були з банки. Тільки що без шкірки.


Так як на столі отже купа страв, які треба з’їдати, то помідори по одному спробували і вистачить, хочу потримати їх ще в розсолі пару днів щоб насиченішим стали…


А розсіл який смачний!!! Думаю частину вип’ємо з картопелькою, а із залишків зроблю печиво на розсолі, десь бабусин рецепт у мене був, пам’ятаю смачне виходило!

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.