Машевая каша (кашка з маша і рису)

Популярний в Узбекистані страва — машевая каша — цілком може бути вегетаріанської. Готується ця каша з рису і маша, який по-іншому називають боби мунг дав. Маш представляє з себе дрібну зелену фасольку, яка дуже багата білками. Машевая каша — ситна та поживна страва.

Готувати дуже просто.

Склад машевой каші:

  • маш — 200 р.,
  • рис -200 р.,
  • вода,
  • сіль,
  • кілька столових ложок рослинного масла або шматочок вершкового.

Як приготувати кашу з маша і рису — рецепт

Зазвичай маш рис беруть в пропорції 1:1 або маша трохи менше, ніж рису.
Отже, маш потрібно насамперед перебрати і добре промити, оскільки найчастіше маш продається в «брудному» вигляді з дрібними камінчиками, соринками.

Замочити маш на 1 годину. Налити в каструлю холодну воду, засипати маш і поставити на вогонь. Варити близько 15 хвилин, поки оболонки квасолинок не полопаються. Потім посолити за смаком, засипати рис і варити на маленькому вогні до готовності рису. Періодично підливати в каструлю гарячу воду, якщо вона википає. Готову кашу полити рослинним маслом або заправити вершковим маслом.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.