Млинці з бананами, як приготувати незвично

Млинці я роблю дітям дуже часто і з усього, що є під рукою в даний момент. Якщо млинці з начинкою, наприклад з
фаршем і рисом, то можна їх навіть на воді посмажити. А так і на молоці, і на саморобному йогурті, і на сироватці, якщо залишилася після
виготовлення сиру.

Тут, в Таїланді з молочкою напряг, тому йогурт і сир ми робимо самі, якщо цікаво, потім розповім
як.

Так от, зазвичай печуться млинці просто так без нічого, а потім вже або з варенням або з начинкою якийсь, а тут попався на очі
рецепт, що в саме тісто можна додати банани, хм, интересненько…

У нас як раз поповнилися запаси бананів, тут вони по 10-15 рублів за в’язку, стиглі, свіжі, тому думала, що дітям можна приготувати з бананів, тому що просто так вони їх все не з’їдять, а псуються
банани швидко, буквально на наступний день вже починає шкурка чорніти.

До речі, раніше в Росії в часи дитинства дуже любила сушені банани і все мені було цікаво, ну як так можна знущатися над
бананом і засушити його до такого стану (маленький, зморщений). А тепер зрозуміла, що сушать вони інший сорт, не такі як у нас в Росії
продаються, а саме такі маленькі. Вони дуже солодкі і смачні.


Рецепт приготування млинців з бананами

Отже, повернемося до наших бананових млинців, для їх приготування знадобиться:

один стакан борошна
пара яєць
стакан молока
п’ять бананів
цукор — 4 столові ложки (можна і більше або менше, як хочете)
дрібка солі
рослинна олія

Просеила борошно в тазик для тіста, зробила в центрі поглиблення і додала в нього два яйця.

Потім влила пів склянки молока.

Збила блендером до однорідної маси, тісто має вийти густим.

Влила другу частину молока і знову збила масу блендером.

Готове тісто можна відставити убік і переходимо до бананів. Їх треба очистити від шкірки, порізати на шматочки і присипати цукром.

В оригінальному рецепті радять банани розім’яти виделкою, але у мене вони були плотненькими, тому зробити це було проблематично, я подрібнила їх блендером, але не зовсім до стану пюре, а щоб в масі залишилися шматочки бананів.

Перекладаємо бананову масу в тісто.

Ще раз збиваємо її блендером. Якщо залишилися сильно великі шматочки бананів, то вони трохи перемелятся.

Далі дивимося на густоту тіста, якщо сильно густе, як у мене вийшло, то треба додати або ще молока або в моєму випадку я додала третю частину склянки окропу.

Размешала, додала три столових ложки рослинного масла прямо в тісто, щоб млинці не пригоріли при смаженні.

Смажте млинці з двох сторін на розпеченій сковороді до золотистого кольору.

Що сказати: млинці вийшли незвичайні, товстенькі з шматочками бананів всередині. Я боялася, що вони не будуть відставати від сковорідки, але нічого подібного не було.

Не дивлячись на присутність бананів в тесті і товщину млинців вони переверталися просто відмінно.

Діти з’їли за обидві щоки, причому, щоб наїстися нам усім вистачило на півтора млинця. Але їх і вийшло трохи з цієї кількості тесту — 8 штук товстеньких бананових млинців.

Буду робити ще, мені сподобалася ідея додавати фрукти відразу в тісто, виходить незвично і смачно.

Цей рецепт відноситься до групи: рецепти млинців

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.