М’ясо свинини запечене в духовці з кетчупом і морквою

Мені дуже подобається готувати м’ясні страви, особливо запікати.
Ще років п’ять тому у мене почали виходити непогані страви з м’яса. Ось з цих
досі я і полюбила готувати. Не скажу, що все виходило з першого разу, то
пересаливала, то переперчивала, всяке бувало.

З м’яса можна приготувати смачний борщ і оригінальний
салати, рулети, відбивні, тефтелі і ще
багато іншого. Приготування цих страв
цікавить мене найбільше.

У цьому ж рецепті я хочу розповісти про приготуванні
запеченого м’яса свинини в духовці з підливою і гарніром.

Це блюдо легко приготувати особливо й не потрібно морочитися.
Всі інгредієнти легкодоступні і кожен може знайти їх у своєму холодильнику без
особливих проблем.

Рецепт приготування запеченого свинячого м’яса

Для приготування мені знадобилися такі інгредієнти:

— свиняче м’ясо (700 гр.)

— кетчуп солодкий

— кетчуп гіркий

— моркву (1 шт)

— картоплю або макарони (я використовувала макарони для
приготування гарніру)

— перець чорний мелений

— сіль

— вершкове масло

Так як всі інгредієнти в мене були, а їх не так вже і багато,
то я приступила до готування. Можу сказати, що свиняче м’ясо, запечене по цьому рецепту в духовці,
може приготувати будь-яка людина.

Для початку я, як і годиться, промила м’ясо під проточною
водою і очистила моркву.

Натерла моркву на дрібній тертці.

М’ясо нарізала невеликими шматочками приблизно 4х7 див.

Далі поперчила і посолила м’ясо за смаком.

На заздалегідь підготовлене деко, змащене
маслом, поклала свинину, посипала морквою і полила в однакових пропорціях
морква з м’ясом кетчупом гірким і солодким.

Якщо ж ви не любите, щоб було
надто гірко, то використовуйте більше солодкого кетчупу.

Я ж люблю все перчене і для мене це самий раз.

На наступному етапі я поставила запікати м’ясо в духову шафу,
розігрітий до 180 градусів.

Свиняче м’ясо запікалося протягом 1 години 20 хв.

У цей час поки м’ясо готувалося я почала відварювати
макарони.

Макарони я відварюю 7 хв. у невеликій кількості води,
трохи підсолюю і додаю у воду 1 чайну ложку соняшникової олії, щоб
макарони не злипалися.

Ще дуже важливо, що макарони потрібно кидати в каструлю
тільки після закипання води.

Як тільки макарони зварилися необхідно злити воду.

На стіл я подавала запечене в духовці свиняче м’ясо разом з макаронами і
нарізаною петрушкою.

Але як я писала раніше можна замість макаронів
використовувати картоплю або вермішель.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.