НЕ класична окрошка на кефірі (фото-рецепт)

Знаменита російська окрошка на квасі зобов’язана своїм походженням нікому іншому, як бурлакам. Так-так, тим самим бурлакам на Волзі.

За історичними хроніками тих років та письмовими свідченнями очевидців саме волзькі бурлаки збагатили нашу російську кухню цим простим і освіжаючим рецептом. Вранці бурлакам покладалася каша, а опівдні їм видавали квас і сушену солону воблу. Але так як здоров’я, а отже і зуби, цих людей, що жили в нелюдських умовах, було підірвано вже з молодих років, то суху рибу їм доводилося розмочувати в квасі. Надалі російські мужики помітили, що додаючи в квас до риби дрібно покришені овочі, такі як картопля печенная, огірки, ріпа, то страва ставало набагато ситніше. Це було в далекому шістнадцятому столітті, з тих пір російська окрошка зазнала багато змін, так як сучасний ритм життя диктує свої умови.
Пропонований рецепт окрошки може бути і далекий від класичного, але від цього він не менш смачний, не вимагає великих витрат часу і сил, а кефір з мінералкою, складових основу даного страви, роблять його дієтичним. Не класична окрошка на кефірі відмінно втамовує голод і спрагу в спекотний літній день, і залишить після себе приємне відчуття легкості.

До складу сучасної окрошки входять такі інгредієнти:

  • цибуля зелена — 1 пучок;
  • кріп — 1 пучок;
  • петрушка — 1 пучок;
  • огірки — 3-4 шт.;
  • редис — 2-3 шт.;
  • картопля відварна в мундирі — 3 шт.;
  • яйця варені — 3 шт.;
  • ковбаса докторська — 300 гр.;
  • сметана — 400 мл;
  • кефір — 1 л;
  • газована мінералка — 1,5 л;
  • сіль, перець — за смаком.

Процес приготування не класичної окрошки на кефірі:
Всю зелень (цибулю, кріп і петрушку) добре промити під проточною водою і дрібно порубати. Можна взяти будь-яку зелень, яка вам подобається, наприклад кінзу або селера, окрошка від цього буде ще смачніше. Посічену зелень, посолити і пом’яти ступкою, щоб виділився сік.

Огірки розділити на дві частини, одну з яких потерти на тертці, щоб виділився сік, а другу половину дрібно порізати.

Редис можна також частину потерти на тертці, а частина дрібно порізати. Для економії часу весь редис просто потерся на тертці.

Далі черга за картоплею, яйцями і ковбасою, які потрібно дрібно покришити кубиками.

Найважче позаду, тепер залишилося все перемішати. В першу чергу додаємо сметану.

Потім кефір…

… і в останню чергу мінералку.

Далі солимо і перчимо за смаком, гарненько перемішуючи, щоб сіль розчинилася.

Ось і все, не сучасна класична окрошка на кефірі готова!!!
Ось такий парадокс з окрошкою — їжа простолюдинів, стала знаменитим на весь світ традиційним російським стравою, яка гідна бути в раціоні, найвишуканіших персон…

Приємного апетиту!

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.