Оладки з манки і вівсянки на йогурті (кефірі)

Рецепт оладок на манці і вівсянці дуже мене зацікавив і було цікаво, що ж вийде у результаті. Тому через
кілька хвилин я вже стояла на кухні і змішувала продукти.

Діти теж сиділи і з цікавістю спостерігали, що ж мама вирішила
смачного приготувати. Оладки вони називають «маленькими млинцями». Я сказала, що готую маленькі млинці і вони з нетерпінням стали чекати
результату.

Взагалі оладки я не дуже люблю смажити так як вони виходять занадто жирні і при смаженні вбирають багато олії.

Цей рецепт оладок з манки мене заінтригував тим, що ложка олії додавалася тільки в тісто, а самі мали смажити оладки
на сухій сковорідці. Я вирішила ризикнути і спробувати посмажити оладки без масла.

Рецепт приготування оладок на манці з вівсяної крупою

Пишу для зручності списком, що потрібно для приготування оладок з манкою:

Кефір або йогурт — 250 мл
Цукор візьміть за смаком оптимальна кількість три столових ложки
Сіль — щіпка
Манка — пів склянки
Вівсянка — пів склянки
Розпушувач — пів чайної ложки
Одне велике яйце (або якщо два яйця маленькі)
Рослинне масло — одна столова ложка тісто.

Кориця — пів чайної ложки

Для ягідного соусу: будь-яка ягода з цукром

Взяла вівсянку (якщо хочете, її можна подрібнити блендером, але я не мельчила) і манку, змішала їх і залила склянкою йогурту.

Можна кефіром, але у мене був саме саморобний йогурт два літри в холодильнику, тому у випічці я його використовую замість кефіру.

Посолила, посахарила і залишила масу набухати в холодильнику на дві години (діти зрозуміли, що оладок їм скоро не бачити і пішли займатися своїми справами).

Можна це зробити ввечері і поставити масу в холодильник на всю ніч, тоді з ранку можна буде швидко спекти такі оладки на манці і вівсянці.

Потім, коли вівсянка і манка набубнявіли я збила яйце віночком і вилила його в масу, туди ж налила ложку масла і поклала розпушувач. Все треба добре перемішати.

Подивіться, якщо тісто вийшло рідкуватим для оладок, то можна додати трохи борошна. У мене вийшло саме так, тому що я помилилася і замість одного яйця розбила два, довелося домішувати тісто борошном.

Додала корицю. Я її полюбила і додаю у всю випічку практично.

Оладки, як і радили в рецепті смажила на сухий, розпеченій сковорідці. Не прилипали, переверталися добре.

Для ягідної підливи збила в блендері полуницю з цукром.

Оладки на манці вийшли дуже смачними і так відразу і не зрозумієш з чого вони зроблені, абсолютно не відчувається ні манка, ні вівсянка.

Коли чоловік сів пити чай теж зацінив, що оладки взагалі без масла, не жирні, але добре просмажені і рум’яні.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.