Овочева паелья — рецепт з фото

Здрастуйте, дорогі читачі Добрих вегетаріанських рецептів! Сьогодні в меню смачна та ситна овочева паелья з брокколі. Пропоную вам покроковий рецепт з фотографіями.

Інгредієнти овочевий паельї

  • Рис круглозерний — 1 стакан. Я вже розповідала, які сорти рису ідеально підходять для вегетаріанської паельї. В цей раз я взяла звичайний краснодарський рис.
  • Гаряча вода — 2 склянки.
  • Морква — 1 штука.
  • Кабачок маленький — 1 штука. Я використовувала заморожену. Восени я нарізала і заморозила кілька кабачків. Зараз вони припали дуже до речі.
  • Болгарський перець — 2 штуки. Теж заморожені з осені.
  • Брокколі — 200 р. Теж заморожена.
  • Помідори — 3 штуки невеликих.
  • Сіль — 2 чайні ложки крупної морської солі без гірки.
  • Рослинне масло — 3-4 столові ложки..
  • Орегано — 1 чайна ложка сушеної зелені.
  • Чебрець (сушений) — 1 чайна ложка.
  • Лимон — кілька скибочок.

Як приготувати овочеву паелью — рецепт

Очищену моркву нарізаємо дрібними кубиками.
Так само нарізаємо кабачок і болгарський перець.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо кабачок, моркву і перець. Перемішуємо і обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин.

Дрібно нарізаємо помідори.

Додаємо помідори в сковорідку до овочів, перемішуємо. Заливаємо гарячою водою.
Посипаємо чебрецем і орегано, солимо.

Додаємо брокколі і перемішуємо овочі.

Рис ретельно промиваємо.

Додаємо рис в сковорідку до овочів.

Перемішуємо і розрівнюємо поверхню.

Закриваємо сковороду кришкою і готуємо паелью на середньому вогні, поки рис не вбере всю воду. На це знадобиться близько 15 хвилин. Особливо смачно буде, якщо повністю готову паелью ще трохи потримати на вогні, щоб рис знизу підсмажився.

Нарізаємо тонкими скибочками лимон-четвертинками.

Розкладаємо лимонні скибочки на поверхні паельї.

Лимон надає страві додаткову приємну кислинку.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.