Пиріг з абрикосами

— абрикоси — 400 грам;

— цукор — 100 грам;

— масло вершкове — 100 грам;

— борошно — 150 грам;

— яйця — 2 шт.;

— сода гашене — 1 чайна ложка.

Рецепт приготування пирога з абрикосами:

Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Покладіть розм’якшене масло в миску і додайте цукру.

Збийте масло з цукром до однорідності. Можна використовувати міксер, якщо його немає, то скористайтеся виделкою або вінчиком. У такий спосіб масло теж відмінно збивається.

Додайте яйця. Збийте їх з маслом.

Покладіть соду в яйця з маслом і погасіть її оцтом або лимонним соком. Добре перемішайте.

Додайте борошно і перемішайте до однорідного стану. Тісто виходить густим. Якщо занадто густе, то додайте одну-дві столові ложки води. Додавайте воду по одній ложці і перемішуйте. Тісто відразу стане трохи м’якше.

Форму для випічки застелити пекарської папером. Викладіть у форму тісто. Розрівняйте.

Абрикоси добре промийте. Розколіть їх на половинки. Викладіть половинки на тісто, трохи вдавлюючи їх.

Випікайте пиріг протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів. Готовий пиріг остудіть у формі, а потім діставайте його. Можна при подачі посипати його цукровою пудрою.

Приємного апетиту.

Автор рецепта «Пиріг з абрикосами» miracle

 

 

 

 

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.