Пиріг з черешнею, рецепт Клафуті з черешнею фото

— молоко — 300 мл;

— борошно — 150 грам;

— цукор — 150 грам;

— яйця — 4 штуки;

— черешня — 500 грам;

— масло вершкове — 20 грам.

Рецепт приготування клафуті з черешнею:

Черешню промийте, видаліть плодоніжки. Розколіть навпіл кожну ягідку і вийміть кісточку.

Поки черешню відкладіть в сторону і займіться тестом. У глибоку миску вибити яйця. І додайте цукор.

Збийте яйця з цукром, але не сильно.

Додайте в тісто борошно і добре розмішайте, щоб не було грудочок. Якщо вони ніяк не хочуть розбиватися, залиште тісто на деякий час, а потім знову збийте.

Вийде досить рідке тісто.

Тепер додаємо молоко. І добре розмішуємо. Чому молоко додаємо після борошна? Щоб так як сипучі легше розмішати в меншому обсязі рідини.

Змащуємо форму для випічки з низькими краями і великим діаметром (такі використовують для кіша) вершковим маслом. Викладаємо на серединку черешню без кісточок.

Заливаємо тісто у форму. Лейте тісто прямо на черешню. Вона сама розподілиться рівномірно. Якщо цього не станеться, допоможіть черешні.

Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте протягом 40 хвилин. Після того як ви дістанете тісто, воно буде трохи рідким.

Дайте йому охолонути і тільки потім подавайте на стіл.

Автор рецепта «Клафуті з черешнею» miracle

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.