Пісні голубці з грибами і рисом (фото-рецепт)

Давним-давно, в середні століття, наші предки запозичили у татарських кулінарів чудове ситне блюдо — долму — баранячий фарш з рисом, загорнутий у виноградне листя. Тільки трохи адаптували його під свої реалії: виноградне листя замінили капустяними, а баранину — на свинину чи яловичину, яка була поширена в середніх широтах. Ну, а з назвою підсобила вже французька кухня, яка широко використовувалася в Росії в 18-19 вв. Тоді було поширене блюдо з голубів, засмажених повністю на решітці. Потім на решітках почали смажити «дублікати голубів» — капустяне листя, начинені м’ясним фаршем з рисом. Звідси і назву «голубці».
З часом голубці настільки трансформувалися, що виникли варіанти рецептів зовсім без м’яса. Так з’явилися пісні голубці з грибною, овочевим фаршем і іншими пісними начинками.
Сьогодні приготуємо голубці з квашеної капусти з начинкою з грибів з рисом. Цей рецепт безсумнівно буде цікавий як вегетаріанцям, так і всіх прихильників здорового харчування.

Для приготування голубців потрібно:

  • квашена капуста — 1 качан;
  • рис — 1 кг;
  • сушені білі гриби — 150 гр.;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • сіль, перець — за смаком.

Як приготувати пісні голубці з кислої капусти:
Цілі качани квашеної капусти в бочках продаються на ринку, якщо, звичайно, ви не готуєте таку капусту самостійно. Головку розбираємо на листя і зрізаємо з них прожилки. Якщо капустяний лист дуже великий, то його можна розділити на декілька частин. Хоча тут справа смаку — якщо ви любите великі голубці, то залишаємо листя.
Сухі білі гриби добре промиваємо, заливаємо теплою водою і залишаємо на пару годин, щоб вони розбухнули. Можна замінити білі гриби на печериці, приблизно 300 грам. Рис також добре промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 15-20 хвилин. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого відтінку. Потім додаємо томатну пасту і червону паприку. Добре перемішуємо, смажимо ще 2 хвилини і прибираємо з вогню. Розмочені гриби пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо до них замочений рис і обсмажену цибулю. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо. Грибний фарш для голубців готовий.

Залишилося закрутити начинку в капустяне листя… (тільки загортати потрібно нещільно, так як у рису має бути місце, куди розварюватися)…

… і укласти в каструлю. Заливаємо голубці водою так, щоб вони були повністю покриті. Додаємо сіль за смаком і пару столових ложок рослинного масла. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 50, не менше, так як у нас голубці з кислої капусти.

Готові голубці викладаємо в чашку і можна подавати до столу. Якщо ви не строгий вегетаріанець або не постіть в даний час, то спробуйте приправити страву ложечкою сметани.

Пісні голубці з грибами і рисом готові!

Приємного апетиту!

Джерело: автор рецепта — Kumushka.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.