Покроковий рецепт салату з рису в поєднанні з соковитою динею + Фото

Під час динного сезону можна побалувати себе смачним салатом з рису. У цьому салаті чудово поєднується рис з ніжною м’якоттю дині, шматочками пікантного сиру і скибочками нежирної шинки. Доповнює свіжістю салат — м’ята, роблячи його ще пикантней.

Інгредієнти для рисового салату:

250 г рису

1 диня

150 гр шинки

200 гр сиру (будь-якого твердого)

Гілочка м’яти

4-5 ст. л. олії (бажано оливкової)

Перець чорний, сіль

Готування рисового салату покроково

  1. Готуємо рис, як зазвичай. Коли він звариться, обдаємо його холодною водою, висипаємо на рушник і просушуємо. Розрізаємо диню і чистимо від насіння. Вирізаємо з допомогою ложки м’якоть, зберігаючи при цьому її оболонку.
  2. Нарізаємо тонко шинку, сир кубиками і листочки м’яти.
  3. Підсохлий рис кропимо маслом (зручно кухонних пензликом) і перемішуємо так, щоб він не злипнувся.
  4. До дині, шинки і сиру кладемо рис з м’ятою і перцем. З’єднуємо сік, що виділився від дині з маслом і скроплюємо цією заправкою салат. Прикрашаємо листочками м’яти.
© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.