Помідори в клярі з сиру, майонезу, борошна

Молодший дитина (4 роки) страви з помідорів не дуже жалує,
їсть помідори тільки в сирому вигляді, якщо вони варені, тушковані, в борщі або підливі, то сидить вибирає. У мене з засолювання помідорів залишилося
кілька штучок, тому вирішила випробувати рецепт.

В цей день ми збиралися всією родиною їхати гуляти, тому поки все ще
спали мені не було чим зайнятися, пішла випробувати новий рецепт — помідори в клярі.

Взяла ось таких красивих, стиглих п’ять помідорів.

Зняла з них шкірку, точно так само як в рецепті засолювання помідорів (потрібно занурити їх в окріп хвилин на 10, потім зробити хрестоподібний надріз і зняти шкірку).

Ось так будуть виглядати помідори після бланшування.

В оригінальному рецепті для кляру потрібно було взяти два яйця, тертий сир — 150 грам, часник і майонез (сметана) — дві столові ложки.

Всі інгредієнти змішала і не солила, так як майонез і сир солоні, видавила часник… Вийшла маса у мене викликала сумніву, вона була занадто рідкою, щоб виступити в якості кляру.

Але вирішила ризикнути і посмажити першу партію.

Нарізала помідори на кружечки і занурюючи в кляр стала обсмажувати на сковороді в рослинному маслі.

Як видно на фото спроба не вдалася. Дійсно кляр був рідким, абсолютно нічого не пов’язував, а яйце відвалювалося від помідора при перевертанні.

Тому на другу партію я вже відхилившись від рецепту додала борошна, щоб маса загусла і процес пішов набагато краще. Помідори в клярі вийшли такі, як треба.

Прокинулися діти, чоловік, з’їли по одному бутербродику, так без ентузіазму і ми поїхали. Попереду намічалася кафешка, тому вранці багато не їли.

Помідори я поставила в холодильник. Зате потім увечері, коли вони подостыли, а ми сіли вечеряти, дістала я ці помідори і такими вони були смачними, що я навіть не очікувала! Бутерброди з такими холодними помідорами розлетілися просто на ура, навіть малої їв!

Тому якщо будете готувати їжте їх охолодженими, так вони набагато смачніше!
Відмінна закуска, перекус і доповнення до будь-якої страви, буду ще робити, швидко і не складно.
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти закусок

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.