Рецепт медових цукерок для дітей з медом, горіхами і родзинками


Сьогодні не планувала нічого вигадувати і пробувати нові рецепти, але дітки відпросилися гуляти по селищу і повернулися з квітами,
які вони примудрилися обірвати з сусідської огорожі. Квіткових дерев тут звичайно достаток, тому пара відірваних гілочок їм не
зашкодить, тим більше зараз сезон цвітіння, дуже красиво.


Але я не люблю зривати квіти, така краса і на наступний день вже зів’яне. Ми тут взагалі зірвані квіти не купуємо хоч троянди
стоять по 5-10 рублів. Зате чоловік їде на ринок привозить мені якусь квіточку в горщику, вони по 20 р всього!


Тому діти отримали інструкцію, щоб так більше не робили, мамі звичайно приємно, коли їй квіточки приносять, але краще нехай вони
цвітуть на деревах.


Щоб квіти даремно не пропадали мені довелося вигадувати, що простенького приготувати, щоб хоч в кадрі увічнити. Згадала,
купувала горіхи і родзинки, а діти просили нещодавно цукерки. Так що вирішено було зробити медові цукерки своїми руками з горіхами і родзинками.


Рецепт до речі знайомий, пам’ятаю називається ця цукеркова маса «для підняття імунітету». Зберігається в банку і вранці по чайній ложці
з’їдається в зимові, холодні часи.


Тільки в рецепті була ще курага і чорнослив, якщо не помиляюся і волоські горіхи. Але у мене кількість інгредієнтів скоротилося, а
приготування трохи ускладнився.


Рецепт приготування цукерок з медом, горіхами і сухофруктами

Взяла мигдаль та родзинки. Кількість не вказую, так як взагалі не важливо, берете на око скільки не шкода.

Горіхи перемолола в блендері.

Родзинки помила і теж перемолола, додала його в горіхи. Потім взяла мед і стала додавати його в цю масу і перемішувати.

Мед теж поклала на око, поки вся маса не перемішається добре.

Ось така вона стала після додавання меду і перемішування.

Потім з цієї маси треба було наліпити кульки, я їх відразу надумала зробити маленькими, але нічого не виходило, маса була занадто липкою і розвалювалася.


Поставила її на підлогу години в морозилку і коли вона підмерзла справа пішла куди краще.


Ліпили кульки разом з дітьми. Я отщипывала шматочки, вони кульки катали. Руки треба трохи змочити водою, щоб маса не липла до рук.


Вийшло дві таких порції медових цукерок.

Потім я знову поставила готові кульки на пів години в морозилку, щоб вони трохи застигли і були готові до процесу обвалювання їх у цукровій пудрі.

Частина цукерок обваляла в цукровій пудрі, частина в мелених горішках (я залишила трохи, коли горіхи молола).

Дивіться також цікавий рецепт медового торта.

Медово-сухофруктные цукерки вийшли на диво дуже навіть їстівними і смачними. У всякому разі діти і чоловік їли із задоволенням.

Я звичайно відразу все їм не дала на поживу, частина заморозила, буду видавати до чаю, але дуже навіть чудові, натуральні і корисні цукерки вийшли.

Цей рецепт відноситься до групи: рецепти цукерок

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.