Рецепт запеченого гусака з яблуками, апельсином і лимоном


На цей новий рік ми з сім’єю готували і накривали святкові столи. Дух нового року у моєї сім’ї створюється з допомогою новорічних прикрас, ялинки і спільної
готування різних блюд.


Що ж готують у Росії на Новий рік? Як правило, це олів’є, вінегрет, крабовий салат, оселедець під шубою і, звичайно ж, що-
з м’ясного.


Я люблю експериментувати і дуже часто дивую своїх близьких незвичайними стравами, які пізніше записую в свою
книгу рецептів.


З м’ясного на цей Новий рік ми готували запечену курку начинену яблуками і лимоном. Мені ця ідея сподобалася, і я
вирішила приготувати страву з гуся (запеченого), трохи
удосконаливши рецепт.


Як смачно приготувати запеченого гусака з яблуками

Для приготування запеченого гусака я використала наступні інгредієнти:


— гусак (1 шт.)


— не солодкі яблука (2 шт) найкраще сорт Симиренка


— 1/2 апельсина


— 1/2 лимона


— перець чорний мелений


— коріандр

— сіль

Коли я готувала запечену курку, то використовувала майонез, але в цьому випадку це буде зайвим, так як м’ясо гусака і без цього жирне.


На першому етапі приготування я промила гусака під проточною водою і видалила з нього тельбухи. Шию можна не прибирати, але це за особистим бажанням. Красивіше звичайно без неї.


Потім необхідно посолити гусака всередині і зовні, а далі поперчити тільки верх і посипати коріандром за смаком.

Далі промила під проточною водою яблука, лимон і апельсин.


Яблука нарізала шматочками.

Лимони тоненькими кружальцями.

Апельсин очистила від шкірки і розділила на часточки.

Наступним кроком я начинила гусака заздалегідь нарізаними яблуками, лимоном і апельсином.

Запікати гусака краще за все в пакет для запікання, так як це збереже його соковитість. Якщо ви будете запікати без пакету, то є ймовірність того, що гусак вийде сухим і жорстким.

У фользі я теж не раджу його запікати, так як у мене був гіркий досвід такого запікання.

Попередньо перед запіканням зверху пакета необхідно виконати 2-3 проколу для того, щоб пакет не вибухнув всередині.

Далі розігрів духовку до 180 градусів я поставила запікати начиненого гусака на 2 години.


За цей час гусак як слід, просмажився і золотистою скоринкою покрився.


Мені цей рецепт страви з птиці сподобався, і я вирішила поділитися їм з вами.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.