Рогалики з дріжджового тіста з родзинками, простий рецепт

Давно вже дивлюся на рецепти рогаликів, діткам зробити, але в основному всі пропонують їх піч з листкового тіста. У себе в магазинах
я його не можу знайти, скільки дивилася не зустрічалося мені.

Хотіла навіть зробити листкове тісто сама, але для його приготування
начебто потрібна прохолодна температура в кімнаті, у нас в Таїланді такого ефекту домогтися проблематично.

Тому коли знайшла
такий простий рецепт рогаликів з дріжджового тіста, то відразу ж вирішила його випробувати. Результат мені дуже сподобався, дітки
оцінили, так і я з задоволенням з’їла парочку.

Для начинки вибрала родзинки, у мене залишилося трохи після приготування
таких медових цукерок.

Рецепт приготування рогаликів на дріжджовому тесті

Пишу список, що потрібно для таких дріжджових рогаликів з родзинками:

молоко — півтори склянки

дріжджі — чайна ложка

вершкове масло 100 г (пів пачки)

яйця — 2 шт.

цукор — пів склянки

борошно — 5,6 склянок

начинка — ізюм

Взяла півтори склянки молока (на фото всього один стакан, але треба півтора). Підігріла його трохи в мікрохвильовій печі і размешала в ньому чайну ложку цукру і чайну ложку дріжджів.

Залишила в теплому місці, щоб трохи піднялися дріжджі і утворилася шапочка.

Потім в’язала 100 грам вершкового масла, це трохи менше, ніж пів пачки, в ній (220 грам) і пів склянки цукру.

З такою кількістю цукру тісто для випічки вийшло не дуже солодким, як раз для солодкої начинки. Якщо ви любите якнайсолодше можна додати ще цукру.

Вершкове масло треба розтопити, я роблю це в мікрохвильовій печі і збити з цукром.

Потім в цю масу додати два яйця і молоко з дріжджами.

Перемішала міксером до однорідності наскільки це можливо.

У мене міксер стаціонарний, тому він продовжував збивати, а я всыпала борошно по склянці. Борошно склянками не вимірювала, все робила на око.

В самому кінці домешивала вже руками, щоб вийшло тісто, яке можна буде викачувати.

Тісто накрила рушником і поставила в тепле місце, там воно у мене стояло дві години.

Потім готове тісто потрібно розділити на 6 частин. Я спочатку поділила навпіл, а потім кожну частину ще на три частини.

Потім беру один шматочок тіста розкатую його в коло і розрізаю на 8 частин, щоб вийшли такі длинненькие трикутнички.

Кладу родзинки, трохи відступивши від краю і закручую рогалик.

Коли буду робити в наступний раз спробую перемолоти родзинки з мигдалем, але взагалі начинка може бути будь-який, наприклад джем який-небудь, на ваш смак.

Виклала рогалики на деко. З трьох шматочків тіста виходить ось стільки штук, як раз на один лист.

Збила яйце і змастила їх зверху. З-за цього вони вийдуть потім блискучими і рум’яними.

Поставила в розігріту духовку запікатися приблизно хвилин на 15 в мене вийшло. Треба дивитися на ступінь зарум’янювання, щоб не пригоріли.

Ось такі у мене вийшли рогалики з дріжджового тіста.

Я робила всього один лист, залишилися три шматочка тіста поклала в холодильник і на наступний день зробила пиріжки з брусницею.

Тісто для солодкої випічки мені дуже сподобалося, з нього можна робити все, що завгодно, навіть якийсь пиріг з начинкою, добре піднімається при випічці, буде поєднуватися з будь-якою начинкою.

Рогалики теж вийшли відмінними, з молоком просто смакота, ми за три дуже швидко їх і з’їли.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.