Салат Мурашник з індичатини, картоплі, яєць, волоських горіхів

Рецепт цього салату дістався мені без назви. Коли ж я
його зготувала, то вирішила назвати «Мурашником».

Немає, при приготуванні салату
не постраждав жоден мураха :). Постраждав тільки індик, шматочок м’яса якого в
ньому використовується.

Просто зовнішній вигляд салату дуже нагадав мені пухку гірку,
яка служить для мурашок будиночком, хороший варіант святкової страви.

Рецепт приготування салату Мурашник

Крім 300
грамів індичатини, використовувала наступні продукти:

— 2 середні картоплини;

— 4 яйця;

— пів-склянки волоських горіхів;

— 100 грам твердого сиру і стільки ж чорносливу;

— майонезу 200 грамів.

Принцип «побудови» салату – це шарувата структура. То
є, я пошарово вкладала продукти, а не перемешивала.

Кожен шар продуктів чергується
з шаром майонезу. Щоб продукти просочилися майонезом, їх по можливості слід
подрібнити (натерти, порубати).

М’ясо індика відварила до готовності, остудила, нарізала маленькими
кубиками. Вони стали першим шаром, який я рівномірно поклала на дно великої
глибокої тарілки.

Покрила м’ясо шаром майонезу. Майонезу слід брати майже в
два рази більше, ніж ви бачите на кожному знімку. Просто, якщо я буду робити
фото, на яких видно лише один майонез, читачі мене не зрозуміють :).

Тому я
намагалася знімати кожен шар з «недоробленою» прошарком.

Яйця відварила круто (8 хвилин кипіння), почистила і
акуратно відокремила жовтки від білків.

Картоплю чистить, зварила до готовності,
дала йому охолонути.

Наступним шаром пішов картоплю. Крупно його натерла, тримаючи
тертку прямо над тарілкою з майбутнім салатом.

Потім просто рівномірно разровняла
картоплю і завдала зверху майонез.

Тепер прийшла черга яєчних білків. Натерла їх точно так, як картоплю, плюс
майонез.

Чорнослив завчасно залила окропом на 10 хвилин.

Злив
воду, розрізала кожну ягоду на шматочки, які рівномірно розкидала по
поверхні яєчних білків.

Поверх шматочків чорносливу натерла сир, планомірно переміщаючи
тертку над тарілкою з салатом, щоб сир ліг рівномірно. Знову шар майонезу.

По всій поверхні раструсила добре стовчені волоські
горіхи.

Відразу намітилася «муравейниковая» сутність салату.

Посилили схожість з будиночком мурашок, а також надали
готового блюда яскравий апетитний вигляд натерті на крупній тертці яєчні жовтки.

Зовсім вже святковий вигляд надали салату Мурашник гілочки кропу.

Готову страву розкладала по тарілках з допомогою лопатки, а
там вже кожен їдець сам вирішував, змішувати йому інгредієнти або спільно з ситним
частуванням насолоджуватися видом рассыпавшегося мурашиного будиночка.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.