Салат з червоною рибою Далекосхідний (фото-рецепт)

Такі види риб, як лосось, сьомга, кета, форель, завжди займають почесне місце на святковому столі, і в звичайному раціоні. Рибу з червоним м’ясом відносять до благородних, тому що вона володіє відмінними смаковими якостями, в ній мало кісток і взагалі вона дуже корисна.
Із солоною червоною рибою можна зробити відмінний салат під назвою «Далекосхідний». Для нього ми використовуємо кету. По науковому, кета — це вид тихоокеанського лосося. Далекий Схід багатий цією рибою, звідси і така назва салату.
За складом і консистенцією наш салат чимось нагадує всім відомий олів’є, але смак виходить зовсім інший — свіжий і незвичайний. Далекосхідний салат порадує вас як в звичайний день, так і в святковий. Наприклад, на новорічному столі такий салат з червоною рибою буде вельми до речі. Ми ж його приготували просто так, тому що дуже любимо червону рибу.

Для далекосхідного салату знадобиться:

  • картопля — 3-4 шт.;
  • морква — 1-2 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • кета солона — 200 гр.;
  • майонез — 2-3 ст. л.;
  • оцет — 1 ч. л.;
  • зелень — 1 пучок.

У першу чергу займемося цибулею. Його потрібно дрібно порізати, залити окропом (приблизно 1 склянка) і додати 1 чайну ложку оцту. Залишити маринуватися хвилин 10-15, щоб з лука пішла зайва гіркота.

У цей час можна зайнятися іншими компонентами салату. Відварену картоплю нарізати кубиками.

Слідом за картоплею нарізаємо кубиками варену моркву.

Тепер прийшла черга яєць, які також потрібно подрібнити.

І нарешті, перша скрипка нашого ансамблю — солона кета. Її потрібно очистити від шкірки і кісток і нарізати дрібними кубиками.

Тепер залишилося з’єднати разом всі компоненти: картопля, морква, яйця, червону рибу і мариновану цибулю. Заправляємо салат майонезом.

Ось і готово! Подавати салат можна в загальному блюді, або як ми, порційно, прикрасивши свіжою зеленню.

Не втомлюйтеся дивувати і тішити себе і своїх близьких. Приємного апетиту!

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.