Шоколадне печиво з імбиром і горіхами

— натуральний шоколад чорний — 100 грам;

— натуральне вершкове масло — 70 грам;

— цукор — 90 грам;

— яйце куряче першого сорту — 1 шт.;

— борошно — 100 грам;

— розпушувач — 7 грам;

— какао — 30 грам;

— волоський горіх — 70 грам;

— корінь імбиру;

Рецепт приготування шоколадного печива з імбиром і горіхами:

На водяній бані потрібно розтопити гіркий шоколад. У каструлю набираємо води, а зверху ставимо каструльку поменше, але ця каструлька не повинна торкатися води. Не забуваємо включити газ. У верхню каструлю кладемо шматочки шоколаду і чекаємо поки шоколад розплавитися. Шоколаду даємо охолонути.

Дістаємо з холодильника вершкове масло. Розтоплюємо його. В охолоджене розтоплене масло додаємо цукор.

Вбиваємо яйце.

Корінь імбиру очищаємо від шкірки, якщо імбир добре чиститься, то його краще «зішкребти, як морквину». Шматок імбиру довжиною приблизно два см натираємо на тертці. І додаємо в масляно-яєчну суміш. Все перемішуємо.

В окремому посуді змішуємо борошно з розпушувачем і какао.

В масляно-яєчну суміш додаємо суху суміш з борошна, какао і розпушувач і розтоплений шоколад. Все перемішуємо.

Волоські горіхи очистити від шкаралупи і нарізаємо. Додаємо в тісто. Перемішуємо.

Духовку включаємо, щоб вона прогрілася. А поки займемося печивом. Деко змащуємо маслом і викладаємо печиво. Печиво можна викладати за допомогою ложечки, а можна зробити його красивішим і апетитним видавити печиво через шприц. Тільки треба врахувати отвір у шприці. Так як в тесті є шматочки горіхів насадка для шприца повинна бути з великим отвором, щоб добре проходило тісто.

Вже в нагріту духовку ставимо печиво на 12-15 хвилин.

Готове шоколадне печиво з імбиром і шматочками горіха викладаємо на тарілку і прикрашаємо білим шоколадом.

Пригощайтеся дуже ароматним і смачним печивом. Із зазначеної кількості продуктів вийшло близько 20 печенюшек.

 

 

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.