Сирна запіканка рецепти , запіканки з манкою, з родзинками, без манки , як приготувати сирну запіканку

Що ж собою являє запіканка? Ну, як зрозуміло з назви, в основі лежить сир. Потім, до нього додають яйця, з розрахунку 3 великих яйця на один кілограм сиру. Далі йде скріплюють інгредієнт або манка борошно. Тут головне не перестаратися з кількість. П’ять шість ложок на той самий кілограм цілком вистачить. Якщо додати більше борошна або манки, то запіканка вийде щільною, але не повітряної. Сир для запіканки потрібно подрібнити блендером або дуже добре розім’яти виделкою і збити віночком. Для того, щоб запіканка стала ще пишніше і повітряніше, важливо не тільки кількість сипучих, а ще і те, як ви ведете яйця. Найкраще жовтки перемішати з цукром, а білки збити окремо.

Тепер ви знаєте теорію? як приготувати сирну запіканку. Решта деталі. Кількість цукру, додавати родзинки, курагу, горіхи, яблука, будь-які ягоди та інше. Все залежить від вашого бажання і наявності конкретних інгредієнтів.
Для любителів гостренького підійде сирна запіканка рецепт з перцем, травами, часником. Для класичної запіканки солодкої підійдуть яблука, груші, сливи, абрикоси і будь-які ягоди. Але з них потрібно попередньо випарувати воду, щоб запіканка не перетворилася в суп. У зимовий період можна використовувати родзинки, курагу, цукати.
Якщо вас зацікавила як приготувати сирну запіканку. Ну, запіканку можна приготувати в духовці, в хлібопічці ,в мультиварці. Ми пропонуємо вам подивитися наш рецепт сирної запіканки з манкою і родзинками. І слідуючи покрокової інструкції повторіть це смачне блюдо.

Інгредієнти для приготування страви «Сирна запіканка з манкою і родзинками»:

— 500 гр. сиру;
— 2 яйця;
— 0,5 склянки манки;
— 0,5 склянки цукру;
— 100 гр. ізюму;
— трохи вершкового масла для змащування форми.

Рецепт приготування сирної запіканки з манкою і сиром:

У сир додайте весь цукор. Якщо у вас є коричневий цукор, то замініть білий цукор на нього. Запіканка від цього тільки виграє.

Додайте всю манку в сир. Якщо у вас немає манки, то замініть її на борошно.

Додайте в запіканку жовтки двох яєць.

Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. У цьому рецепті сир не подрібнюється блендером, а просто розминається виделкою. Запіканка від цього не стає твердою, вона все так само залишається повітряної.

Родзинки попередньо замочити в окропі на 2-3 хвилини. Злийте з нього воду і додайте до сиру. Знову перемішайте.

Окремо збийте білки в стійку піну. Додайте білки в сир і ніжно перемішайте вилкою рухаючись знизу вгору.

Форму для випікання змастіть вершковим маслом.

Викладіть сирну масу.

Надішліть запіканку в духовку на 40 хвилин при температурі 180-200градусов.

Готову запіканку подавайте з чаєм або кавою. В якості соусу можна подати вершки або топпінг. А можна їсти запіканку ложкою прямо з форми отримувати море задоволення. Приємного апетиту.

 

Сирна запіканка з бананом рецепт з фото

Як я вже говорила вище, сирна запіканка смачна і корисна. Саме тому дуже багато рецептів цього чудового блюда. Перший рецепт можна віднести до класичної запіканці. Цей рецепт сирної запіканки з фото більш простий, але не менш смачний. До складу запіканки входить банан. Він надає легкість і ніжний смак. Тим, хто любить банани обов’язково варто спробувати цей варіант. Тим більше, що зараз банани часто продають зі знижкою, адже вони швидко чорніють. Але саме такі банани нам і потрібні. Так що сміливо вирушайте на ринок або найближчий супермаркет і шукайте банани зі знижкою. Вони напевно там є. Крім того ,що банани дешеві, вони ще й підіймають настрій. До їх складу сходить речовина «серотин» , яке відповідає за наш настрій. У вас весняна депресія? Хоча такого не повинно бути, тоді ця запіканка вам показу як ліки. Якщо ви не любите банани, то можна додати яблуко. А ще краще полуницю. Адже на початку літа полуниця найсмачніша. Пізніше ми запропонуємо вам рецепт сирної запіканки з полуницею.

Скажу чесно, мої дітям дуже подобаються запіканки із сиру. Але все одно у кожного з них є своя улюблена. Молодший син любить більше запіканку з бананами, а старший воліє запіканку з манкою і родзинками. Але вони ніколи не відмовляються їсти цю страву, як би я його не приготувала. Чоловік теж цінує такий десерт, особливо з ранковою кавою.

Інгредієнти для приготування страви «Сирна запіканка з бананом»:

— 400 гр. сиру;

— 1 яйце;

— 2 стиглих банана;

— 1/3 склянки згущеного молока;

— 3 столових ложки манки.

Рецепт приготування сирної запіканки з бананом:

Сир добре розімніть руками, щоб не було великих грудок.

Додайте до сиру одне яйце. Якщо ви хочете збільшити порцію, то не забудьте, що яєць може знадобиться 3, якщо вони маленькі, і два якщо вони великі.

Потім додайте згущеної молоко. Я трохи розбавляю його водою. Так як я використовую згущене молоко, то я не ложу цукор. Якщо у вас немає згущеного молока, то візьміть ½ склянки молока і цукор за смаком.

Додати манку. Замість манки можна взяти ту ж кількість борошна. Разом з борошном потрібно додавати розпушувач або гашеної соди, щоб запіканка вийшла повітряної.

Подрібніть всі інгредієнти на блендері до однорідної маси. Можна добре розім’яти виделкою.

Додайте до маси банани і ще раз подрібніть блендером. Для більшого обсягу і ніжності збийте масу міксером кілька хвилин .

Форму для випікання змастіть вершковим маслом або застелити пергаментним папером. Вкладіть сирну масу форму. Поставте сирну запіканку в духовку нагріту до 180-200 градусів. Випікайте 40-45 хвилин. Готовність можна визначити за зарумянившемуся верху запіканки.

Для прикраси гарячу сирну запіканку з бананом можна посипати кольоровою кокосовою стружкою або натертим шоколадом. Щоб отримає красивий малюнок , візьміть мереживо, покладіть його на верх запіканки і притрусіть шоколадом, кокосовою стружкою, цукровою пудрою, корицею. Потім акуратно приберіть мереживо. Виходить дуже смачне і красиве блюдо.

Приємного апетиту.

Автор рецепта «Сирна запіканка з манкою і родзинками» і «Сирна запіканка з бананом» miracle911

Дитяча сирна запіканка з курагою і корицею

Запіканки дуже часто готують для дітей. У більшості випадків матусі готують дитячу сирну запіканку. Що стосується кухні для дітей, то страва повинна бути не тільки смачним ласощами, але до всього і дуже корисним. Всі матусі знають, що запечені страви дійсно корисні. Дитяча сирна запіканка — одна з найбільш корисних запіканок. В її складі багато корисних речовин. Коли ви думаєте, який десерт приготувати вашим діткам, згадайте про сирній запіканці.

Інгредієнти для приготування страви «Сирної запіканки»:

— сир — 300 р.;

— яйця — 3 шт.;

— вершкове масло — 100 г;

— курага — 50 р.;

— кориця — 20 р.;

— цукор — 1 склянку;

— ванільний цукор — 1 пакетик.

Рецепт приготування сирної запіканки:

Якщо сир домашній, то він продається у трохи спресованому вигляді. Для того щоб запіканка стала ніжною і пишною його треба добре розім’яти. Можна сир пропустити через м’ясорубку або використовувати звичайну вилку. Не повинно залишатися великих шматочків.

Якщо є така можливість, то для дитячої запіканки краще використовувати домашні яйця. Вибиваємо їх у невелику ємність.

Додаємо в яйця склянку цукру.

Додаємо ванільний цукор. Він додасть запіканці ніжний аромат ванілі.

Віночком збиваємо яйця до однорідної консистенції. Цукор повинен повністю розчинитися.

Відрізаємо шматочок вершкового масла і викладаємо в каструлю. Ставимо її на маленький вогонь і топимо. Найкраще розігріти каструлю і вимкнути вогонь, масло не повинен закипати.

Виливаємо тонкою цівкою масло в яйця з цукром, при цьому постійно помішуючи. Знову все ретельно перемішуємо.

Виливаємо отриману суміш в сир.

Додаємо у наше блюдо 2 ложки кориці. Вона додасть страві кавовий відтінок і неповторний аромат. Все ретельно перемішуємо.

Курагу нарізаємо на тонкі й довгі смужки і висипаємо їх у сир.

Далі, потрібно підготувати форми для випікання. Змащуємо їх вершковим маслом.

Викладаємо сир у форми рівномірним шаром.

Поділяємо білок і жовток і за допомогою пензлика наносимо жовток на сир.

Розігріваємо духовку до 160 градусів і запікаємо сир з курагою приблизно 45 хвилин.

Дитяча сирна запіканка з курагою і корицею готова. Вашим дітям обов’язково сподобається.

 

Сирна запіканка з яблуками і бананом рецепт

Сирна запіканка-кекс з бананом та яблуком — смачний і ніжний, солодкий і незвичайний десерт, від якого в захваті будуть не тільки дорослі, але і діти.

Найприємніше полягає в тому, що приготувати таку страву не складе особливої праці. Та й часу ви не витратите багато. На все піде приблизно 50-60 хвилин.

Інгредієнти для приготування страви «сирна запіканка з яблуками і бананом»:

— сир (домашній) — 250 грам;

— яйця курячі — 1 шт.;

— борошно пшеничне — 1,5 ст. ложки;

— сметана — 1 ст. ложка;

— сода (або розпушувач) — ½ ч. ложки;

— цукровий пісок — 3 ст. ложки;

— яблуко — 1 шт.;

— банан — ½ шт;

— кориця — 1 ч. ложка;

— какао-порошок — 1 ст. ложка;

— вишневий топпінг — 2 ст. ложки.

Рецепт приготування сирної запіканки з яблуками та бананами:

Сир викладіть в глибоку миску. Можна брати абсолютно будь сир: хоч домашній, хоч магазинний. Можна навіть подрібнити сир через сито, щоб запіканка вийшла ніжніше і легшим.

Вбийте в миску з сиром одне куряче яйце.

Викладіть столову ложку сметани. Можна брати сметану будь-якої жирності, я зазвичай використовую 20 %.

Засипте цукровий пісок. Для любителів ванілі можна покласти або ванільний цукор, або ванільну есенцію.

Засипте пшеничне борошно, змішану з розпушувачем або содою. Розмішайте тісто до однорідності.

Яблука очистіть і наріжте кубиками.

Засипте до яблук мелену корицю і цукровий пісок.

Перемішайте і викладіть в миску з тестом.

Банани наріжте кубиками.

Викладіть банани в миску і добре перемішайте.

Залийте вишневий топпінг.

Додайте какао-порошок в миску з тестом і добре перемішайте.

Тісто готове. Викладіть тісто в жароміцні формочки, змазані рослинним маслом, приблизно наполовину.

Запікайте в духовці приблизно 25-30 хвилин при температурі 160-175 градусів.

Перед подачею до столу прикрасьте десерт вишневим топпінгом.

Автор рецепта «Сирна запіканка з яблуками і бананом» Євгена Хоновец (infigirl)

 

Сирна запіканка з корицею і журавлиною

 Сирна запіканка з журавлиною — смачний десерт, який легко готується. До того ж це відмінний варіант нагодувати дітей сиром, які його не люблять. Приготування сирної запіканки у вас займе приблизно одну годину вашого часу. І так, розпочинаємо. Що вам буде потрібно ще, крім сиру?

Інгредієнти для приготування страви «Сирна запіканка з корицею і журавлиною»:

— сир (нежирний) — 350 грам;

— цукровий пісок — ½ склянки;

— яйця курячі — 2 шт.;

— борошно пшеничне — 3 ст. ложки;

— кориця мелена — 1 ч. ложка;

— розпушувач (сода) — ½ ч. ложки;

— цукрова пудра — 3 ч. ложки;

— журавлина — 20-30 ягід;

— рослинне масло — змазати форму.

Рецепт приготування сирної запіканки з корицею і сиром:

Сир викладіть в глибоку миску. Його можна пропустити через сито, щоб він став повітряним, але це не обов’язково.

Додайте в миску з сиром цукор і добре перемішайте.

Вбийте по одному курячі яйця. Перемішуйте масу до однорідності.

Пшеничне борошно змішайте з розпушувачем або содою і засипте в миску. Перемішайте масу до однорідності.

Або ж відразу засинайте мелену корицю і потім вже заважайте.

Маса не повинна бути рідкою, швидше густоватой.

Форму змащуйте маслом і викладайте сирну масу. Поставте форму в духовку і готуйте запіканку при температурі 160-170 градусів приблизно 30-40 хвилин.

Потім запіканку викладіть з форми на тарілку.

Зверху притрусіть запіканку цукровою пудрою рясно.

Журавлину помийте. Прикрасьте нею запіканку, розкладаючи ягоди по всій площі зверху.

Розріжте запіканку на шматочки і подавайте до столу на тарілках.

Автор рецепта «Сирна запіканка з корицею і журавлиною» Євгена Хоновец (infigirl)

 

Сирна запіканка з малиною на манці

Сирна запіканка швидко яку готують страву. Запіканка багата всілякими добавками, що урізноманітнює наш стіл. Вона смачна і корисна.

Сирна запіканка — страва про який можна сказати: швидко, просто, смачно і корисно. Саме тому її люблять готувати багато господинь. Для приготування запіканки необхідно просто з’єднати всі необхідні інгредієнти і запекти в духовій шафі. Основним інгредієнтом запіканки є сир. Сир багатий кальцієм, який життєво необхідний для організму, як дорослого, так і для дитини. У сирну запіканку можна додавати різноманітні свіжі і сухофрукти, ягоди, цукати, змінюючи і доповнюючи, таким чином, її смак.

Інгредієнти для приготування страви «Запіканка з малиною»:

— сир — 200 р.;

— яйце — 1 шт.;

— сметана — 2 ст. ложки;

— крупа манна — 2 ст. ложки;

— цукор — 3 ст. ложки;

— цукор ванільний — 1 пакетик;

— малина — 200 гр.

Рецепт приготування запіканки з малиною:

Сир протріть крізь сито.

Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки з’єднайте з цукром і збийте до однорідності.

Додайте до білків щіпку солі і збийте до піку.

До сиру додайте манну крупу, сметану, ванільний цукор і жовтки з цукром. Ретельно перемішайте.

Додайте до маси ягоди малини.

Потім додайте до отриманої маси збиті білки. Все перемішайте, щоб маса збагатилася киснем.

Візьміть силіконову форму і наповніть її сирною масою. Поставте в розігріту духовку і випікайте при температурі 180 ° С протягом 20-25 хвилин до готовності.

Після приготування вийміть запіканку з форми і посипте цукровою пудрою. Можна також прикрасити запіканку ягодами малини.

Автор рецепта «Запіканка з малиною» ANET83

  

Сирна запіканка з абрикосами

Сирна запіканка з абрикосами — відмінний смачний десерт, який дуже просто готується готується.І це хороший варіант сирного десерту вашим дітям.

Рецепт розрахований: на 4 порції

Час приготування: 15 хвилин

Час випічки: 1 година

Рівень складності: легкий

Інгредієнти сирної запіканки з абрикосами:

200 г сиру

1 натуральний йогурт

10 абрикосів

100 г цукрової пудри

30 г кукурудзяного борошна

шматочок маргарину (для змазування дека)

Спосіб приготування сирної запіканки з абрикосами:

1) Розігрійте духовку до 150оС.

2) абрикоси Розріжте навпіл і вийміть кісточки. Потім поріжте їх на четвертинки.

3) Змастіть маргарином деко і викласти на нього половину абрикосів.

4) Покладіть в каструлю додайте йогурт і кукурудзяну муку. Розмішайте і поставте на вогонь. Варіть до тих пір, поки суміш не загусне.

5) Розбийте яйця, розділити жовтки і білки.

6) Зніміть каструлю з вогню, додайте сир, жовтки, цукрову пудру. Енергійно розмішайте.

7) Збийте яєчні білки до білої піни. Потім додайте в каструлю до решти інгредієнтів і обережно перемішайте.

8) Викладіть отриману масу на деко. Зверху помістіть залишки абрикосів і втисніть їх в тісто.

9) Випікайте в духовці 1 годину.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.