Сирні кіски, смачна випічка на швидку руку

Цей рецепт в моєму
списку випічки з сиром стоїть під першим номером. Причин тому кілька.

По-перше,
для сирних кісок сиру потрібно зовсім небагато — пів пачки або пара сирків. Погодьтеся,
з такої кількості важко придумати щось більш суттєве.

По-друге,
смак сиру в готової солодкій випічці майже не відчувається, що
теж непогано, особливо,
коли смаки у всіх різні.

Ну і нарешті, склад тіста простий і готуються
кіски дуже швидко. Загалом, з усіх сторін зручний, корисний і практичний
рецепт сирної випічки. Сподіваюся, що він стане в нагоді і вам.

Так само зверніть увагу на ось це сирне печиво — рецепт дуже простий, робиться на швидку
руку.

Рецепт приготування сирних косичок

125 грам сиру (трохи
більше половина пачки) або сирні сирки

200 грам борошна

1,5 ч. л. розпушувача

40-50 гр. масла
вершкове (або маргарин – це на ваш розсуд)

2-3 ст. л. молока
(кефіру, нежирної сметани)

3 ст. л. цукру в тісто
і ще трохи для посипання косичок

1 яйце

Кориця або ванільний
цукор для ароматизації тіста

Яйце потрібно розділити на
білок і жовток. Жовток я залишаю для змащування кісок – тоді вони виходять
дуже рум’яними, апетитними.

У посуд з високими стінками насипаю цукор і
виливаю яєчний білок.

Збиваю міксером, але не
до піків, а тільки до однорідного стану.

Сир розтираю з
молоком (або кефіром, сметаною). Це потрібно для того, щоб грудочки сиру краще
розім’ялися (якщо сир сухий).

Якщо у вас пастоподібний сир, то відразу
додавайте його як є, без молока.

Сир я перемішую з яєчним білком і
цукром, вливаю розтоплене масло.

Потім в цю сирну
суміш просіюю борошно і насипаю розпушувач, корицю.

Ванільний цукор я не
додаю.

Викладаю тісто на
стіл. Борошно додаю буквально по ложці, а щоб тісто до столу не липло,
змащую стіл і руки олією.

З кількістю борошна кожен раз доводиться визначатися
заново – сир кожен раз інший, то жирний і вологий, сухий.

Я орієнтуюся
по тесту
– як тільки воно збирається у грудочку, стає еластичним і
починаєш відчувати, що тісто можна розкачати в ковбаски – більше борошна не
додаю.

Даю тесту полежати
хвилин 5-10. Потім ділю його навпіл. Одну частину кладу в миску з кришкою (щоб
не обвітрилося), другу ділю ще на 3 шматки.

Кожен з цих 3-х шматків ділю на
3 невеликих шматочка – це для однієї кіски. З шматочків тіста розкачую
джгутики – довгі і тонкі.

І заплітаю з них
кіски. Ну, з цим думаю проблем не буде, вміють плести косички всі!

Кінчики защіпаю,
щоб при випічці не розійшлися. Якщо виходять дуже довгі, то ділю кожну
на 2-3 невеликих.

Змащую жовтком,
посипаю цукром і відправляю в гарячу духовку.

У моїй духовці при температурі
180 градусів кіски випікаються 15 хвилин, але якщо духовка «тиха», то
знадобиться хвилин 20.

Ось такі виходять
сирні кіски – рум’яні, м’які, з цукровою скоринкою. Дуже смачно!

До речі, якщо вам потрібно кудись застосувати залишки сиру, то подивитеся ще такий рецепт сирного кекси з родзинками, теж робиться дуже просто і виходить смачним.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.