Для тіста:
— сир — 100 грам;
— масло вершкове — 100 грам;
— цукор — 150 грам;
— борошно — 150 грам;
— жовток — 1шт.;
— сіль — щіпка.
Для начинки:
— цукор — 2 столових ложки;
— кориця мелена — 1 чайна ложка.
Рецепт приготування сирних рогаликів:
Змішайте борошно з цукром.
Масло ля цього тесту повинно бути добре охолоджене. Краще, щоб воно полежало в морозилці. Холодне масло поріжте на шматки додайте до борошна і цукру. Відразу додайте сир, попередньо розім’явши його виделкою.
Добре розімніть тісто руками, щоб вийшла сирна крихта.
Додайте один жовток і выместите круте тісто. Надішліть тісто в холодильник на 20 хвилин.
За цей час підготуйте дошку на якій будете розкачувати тісто. Остигле тісто розділіть на 4 частини. Розкачайте одну частину в тонкий коло.
Змішайте цукор з корицею. Присипте ними тісто.
Розріжте тісто на трикутники. З одного кола можна зробити 4 і більше рогаликів. Дивлячись який розмір ви хочете отримає.
Скрутіть тісто починаючи з широкого краю. Виходить рогалик.
Викладіть рогалики на деко, застелений пекарської папером. Випікайте протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів. Рогалики повинні підрум’янитися, і стати щільними.
Готовим рогаликам дайте час охолонути, а потім знімайте з дека.
Приємного апетиту.
Автор рецепта Сирні рогалики» miracle