Смачні голубці з рибою (фото-рецепт)

Голубці з капусти в серпні дуже актуальні, особливо з м’ясною начинкою. Адже зараз самий розпал сезону різних овочів. Особливо зайняті господині вважають за краще готувати ліниві голубці. Це теж дуже смачно і корисно. Але ми сьогодні приготуємо голубці з рисом і рибою. На перший погляд незвичайне поєднання, але повірте, виходить неймовірно смачно. Тим більше для начинки ми будемо використовувати благородну червону рибку — лосось.

В рецепт голубців входить:

  • лосось — 300 гр.;
  • свіжа капуста — 1 качан;
  • рис — 3 ст. л.;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • зелений кріп — 1 пучок;
  • помідор — 1 шт.;
  • олія оливкова — 1 ст. л.;
  • томатна паста — 1 ст. л.;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • майонез — 3 ст. л.;
  • сіль, перець — за смаком.

Як приготувати голубці
В першу чергу підготуємо всі інгредієнти для голубців.
Рис добре промиваємо і замочуємо у воді на кілька годин або відварюємо до напівготовності.
Капустяний качан ділимо на листя і опускаємо їх у киплячу воду на 5 хвилин, щоб в них легко загортали начинка з риби.
Інші овочі — цибулю, моркву, помідори і кріп — моєму, чистимо, нарізаємо соломкою.
Лосось очищаємо від шкіри і кісток, нарізаємо дрібними кубиками.

На розігріту сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю з морквою близько 5 хвилин. Потім додаємо до них рибу і смажимо ще 3 хвилини. В останню чергу відправляється помідор і всі разом гаситься ще 5 хвилин. Після додається рис, кріп, сіль, перець і все добре перемішують. Начинка з рибою для голубців готова.
На капустяний лист викладаємо приблизно 2-3 столові ложки начинки, залежно від розмірів.

Акуратно загортаємо голубці і укладаємо у форму для запікання. Зверху поливаємо їх соусом, приготованим з сметани, майонезу і томатної пасти. Всі компоненти просто добре перемішати. Якщо соус виходить дуже густим, то його можна розбавити невеликою кількістю води.

Відправляємо голубці з лососем в духовку готуватися при температурі 150 градусів протягом 40 хвилин.

Перед подачею рекомендується полити голубці сметанкою і прикрасити свіжою зеленню!!!

Все, смачні голубці з рибою готові!

Приємного апетиту!

Джерело: автор рецепта — «Helga».

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.