Солодкий плов з гарбузом і сушеними фруктами — фото-рецепт

Продовжую тему приготування гарбуза. Традиційно гарбуз поєднують з рисом, і не дарма. Поєднання це на рідкість вдало! Безумовно, суп-пюре з гарбуза з рисом — це добре, але солодкий плов з гарбузом і сушеними фруктами — ще краще! Плов виходить святковий і незвичайний. Рис для цього плову можна використовувати будь-який, який вам більше до смаку. Головне, щоб рис був якісний: зерна повинні бути міцними, без тріщин. Готувати плов бажано в казані. Якщо ні казана, то використовуйте каструлю з товстими стінками.

Склад солодкого плову з гарбузом і сушеними фруктами
Рис — 2 склянки.
Гарбуз — 200-300 р.
Морква — 1-2 штуки.
Цибуля ріпчаста — 1 штука.
Родзинки — 50 р.
Курага — 100 р.
Зіра — щіпка.
Насіння коріандру — щіпка.
Масло рослинне — півсклянки.
Вода.
Сіль.

Як приготувати солодкий плов з гарбузом і сушеними фруктами
Рис промити кілька разів в холодній воді. Вода в підсумку повинна стати прозорою.

Підготувати казан: поставити його на вогонь, щоб він сильно прогрівся. Потім у казан налити олію, щоб воно гарненько прокалилось.

Моркву очистити від шкірки і нарізати соломкою.

Цибулину очистити від шкірки і нарізати півкільцями.

Гарбуз очистити від шкірки, вийняти насіння.

Нарізати м’якоть кубиками гарбуза.

Сухофрукти (родзинки і курагу) промити.

Покласти цибулю і моркву в киплячу олію і обсмажити на великому вогні пару хвилин.

Додати нарізану кубиками гарбуз і обсмажити ще пару хвилин.

Залити двома склянками гарячої води, додати трохи солі, зіру і коріандр.

Викласти в казан сухофрукти.

Викласти в казан рівномірним шаром промитий рис і розрівняти шумівкою. Вода повинна покривати рис приблизно на 1 сантиметр. Якщо води мало, і вона не покриває рис, долийте до потрібного рівня.

Закрийте казан кришкою і варіть плов на великому вогні, поки з поверхні рису не піде вода.

Після цього покладіть рис в казані гіркою з допомогою шумівки. Знову закрийте кришкою, зменшіть вогонь до маленького і готуйте до повного випаровування води.

Готовий солодкий плов з гарбузом і сушеними фруктами перемішайте, викладіть гіркою на блюдо і подавайте до столу гарячим.

А якщо вам захотілося покуштувати солоного плову, то приготуйте узбецький плов з соєвим м’ясом.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.