СОУС З ПОМІДОРІВ ДЛЯ ПАСТИ І ПІЦИ

Час приготування: Порцій:

Соус з помідорів — один з найпопулярніших соусів для пасти і піци, широко поширився в Італії та інших країнах Середземномор’я на початку 19 століття і з тих пір по праву займає перше місце серед найбільш використовуваних ,особливо на півдні Італії. Існує багато способів його приготування, вони відрізняються за складом інгредієнтів і жирів, що використовуються при готуванні. У кожному регіоні задіють продукти (а також тип помідорів) типові для цієї зони. Я опишу простий спосіб, який використовую вдома. Якщо ми готуємо влітку і маємо хороші, зрілі помідори, то можна готувати соус зі свіжих помідорів:

Для цього беремо 1 кг стиглих м’ясистих помідорів, миємо їх. Робимо надріз хрест-навхрест і опускаємо в киплячу воду на 1-2 хвилини. Виймаємо з окропу, обдаємо холодною водою, знімаємо шкірку.

Після чого ріжемо помідори на 4-6 частин , видаляємо насіння і присеменную рідина. М’якоть помідор ріжемо кубиками. Беремо і очищаємо часточку часнику, кладемо на стіл, зверху на нього кладемо плазом лезо ножа і, надавивши на лезо ,злегка тиснемо часник. У каструлі розігріваємо 2 столові ложки оливкової олії і додаємо наш роздавлений часник. Обсмажуємо його з усіх сторін, як тільки він потемнів , виймаємо і викидаємо його.

В масло обережно!!!, щоб не обпектися викладаємо порізані помідори і готуємо їх на помірному вогні приблизно 10-15 хв, потім протерти через сито або подрібнити масу блендером. Викладаємо назад в каструлю, додаємо сіль і цукор за смаком.

Можна додати листочки свіжого зеленого базиліка, або сушеного орегано, дрібно порізану петрушку і червоний перець. Орієнтуйтеся на свій смак. Доводимо масу до потрібної консистенції, якщо дуже густа, можна додати ложку — другу гарячої води, якщо дуже водяниста, то залишимо кипіти кілька хвилин, не накриваючи кришкою. Для того, щоб приготувати соус з помідорів взимку, краще використовувати консервовані помідори: або цілком у власному соку або вже перетерті, тоді весь процес буде ще швидше. Використовуємо соус з помідорів з пастою, ньокками, піцою або для приготування м’ясних або овочевих рагу.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.