Спочатку на цей рецепт мене надихнув норвезький рецепт супу з сьомги з вершками. Але вершків під рукою не було, зате була
баночка сметани, яку ми нарешті знайшли в Таїланді (синя баночка, як з під йогурту з написом sour cream).
А так як сметана — це ті ж сквашеного вершки, то я подумала, що нічого страшного не трапиться, якщо зробити не з вершками, а з
сметаною.
Варила я суп з обрізків, які залишилися після засолювання сьомги, рецептом я вже ділилася. Це жирне черевце, плавники з м’якоттю, кісточки із залишками м’яса, хвостик.
Так само для рибного супу з сьомгою мені потрібні були помідори, головка ріпчастої цибулі, морква.
Порізала дрібно цибулю, натерла моркву на тертці, а з помідорів треба зняти шкірочку і нарізати їх кубиками.
Як правильно зняти шкірку з помідорів (процес бланшування) я докладно писала в цьому рецепті засолювання малосольних помідор.
Далі мені треба було дві каструлі, в одному я гасила овочі, а в другому варила обрізки сьомги, щоб вийшов рибний бульйон.
Обсмажуємо овочі (тушкуємо) у такому порядку, спочатку викладається цибулю, трохи обсмажується, потім морква і потім в кінці помідори, трохи тушкуємо.
Коли бульйон, отриманий з обрізків сьомги, буде готовий, треба буде видалити всі кісточки, відокремити м’якоть і процідити його через сито.
Ось на фото частина рибного бульйону, видно що вийшов дуже наваристим і жирним.
Поки варився бульйон я приготувала картоплю, порізала її дрібними кубиками і взяла жменю промитого рису.
Виклала картоплю і рис в каструлю з бульйоном, проварила до напівготовності і потім виклала туди ж овочеву масу (помідори, цибулю, моркву).
Перед подачею на стіл покласти в суп, ложку сметани. Ось тут на фото спеціально поставила баночку тайської сметани, щоб якщо буде потрібно вам не довелося її шукати два роки, як я (сметана продається в Макро).
Ще у мене в холодильнику був такий пучок зелені. Що це не знаю, але якось купили один раз і я весь час тепер з цієї травичкою борщ варю. Вона не гірка, нічим не пахне, в загальному суперская, в цьому супі з сьомги теж була в тему.
Суп з обрізків сьомги вийшов дуже смачним! Так як в рецепті є помідори, то це ще й незвично, плюс я жодного разу не їла рибний суп зі сметаною, але виявилося, що це дуже смачно!
А ви любите страви з сьомги? Пробували такий суп саме з вершками, а не зі сметаною, смачно виходить?
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти супів