Тефтелі в духовці з картоплею, як приготувати швидко і смачно

Робила ось такі тефтелі в духовці сьогодні (їжачки, як ми їх з дитинства називаємо) з картоплею. Взагалі я їх дуже люблю, але
як уявиш, скільки метушні… Спочатку з фаршем, потім підлив готувати, потім ще над гарніром думати — рис або картопля пюре у нас
зазвичай… і бажання відпадає робити. А тут такий чудовий рецептик на очі попався, коли і їжачки і картопля готуються разом на одному
деку в духовці.

Рецептом я залишилася задоволена, і смачно і швидко, і все за один раз готується.

Отже, щоб
приготувати такі тефтелі в духовці мені знадобилося:

фарш — 700 грам приблизно

капуста — 1/4 середнього качана

цибуля — 1 головка

часник — 3 зубчики

рис варений — 1 склянки

яйця — 2 штуки

сир — 100
грам

приправи: сіль, перець, хмелі-сунелі

картопля — скільки влізе в деко

Рецепт тюфтельок запечених з картоплею в духовці

У холодильнику завалялася четвертинка капусти, я її іноді додаю в тефтелі (котлети), так вони виходять соковитіше. В цей раз теж вирішила її нехай в рецепт.

Нашинковала дрібно і пом’яла з сіллю.

Нашинковала цибулю і часник дрібно порізала. Часник можна було придушити, якщо є давилка.

Відварила рис до напівготовності і ще буде потрібно два яйця.

До цього часу розморозився фарш.

Його треба змішати з усіма інгредієнтами, посолити, поперчити.

Налепила тефтелек, виклала їх рядами на деко так, щоб між ними була відстань.

Почистила і нарізала картоплю і заповнила нею вільний простір між тюфтельками.

Почистила і нарізала картоплю і заповнила нею вільний простір між тюфтельками.

Зверху посипала тертим сиром і поставила запікатися в духовку при температурі 180 градусів.

Ось такими вийшли готові тефтелі з картоплею, приготовані в духовці.

Це страва з фаршу вийшло просто відмінною і дуже смачним, єдине я все-таки думаю, як наступного разу зробити так, щоб тефтелі, приготовлені в духовці були посочнее. Все-таки, коли вони готуються в томатному підливі, то вони більш соковиті виходять.

Думаю, можна буде відмовитися від яєць, так як прочитала, що їх додають для зв’язки в громадському харчуванні, коли в котлетах багато хліба, щоб вони не розпадалися. А в домашній кулінарії яйця в котлети (тюфтельки) додавати не треба, так як із-за цього і втрачається соковитість. Загалом яйця потрібні тільки в рибний фарш, м’ясної не треба!

Друге, щось покласти у середину кожної тюфтельки, я думала шматочок масла, але прочитала, що можна навіть масло і крижинку (це в котлети, тефтелі не знаю чи допоможе).

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.