Тушкована картопля з грибами (фото-рецепт)

Дуже часто самі прості страви зі звичайних продуктів насправді виходять дуже смачними. Картопля тушкована з грибами — це як раз той самий випадок. Приготувати таку страву простіше простого, часу і сил піде небагато. Зате ви зірвете шквал оплесків і зберете купу компліментів на свою адресу, які будуть сипатися на вас від ваших домашніх цілий вечір. Правда потім доведеться готувати таку картоплю ще не один раз, адже домочадці швидко звикають до гарного і смачного. Але що не зробиш заради коханих, ну і заради дифірамбів звичайно ж…

В рецепт тушкованої картоплі з грибами входять:

  • картопля — 5-6 шт.;
  • печериці — 300 гр.;
  • морква — 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • свіжа зелень — 1 пучок;
  • сіль, перець — за смаком.

Як приготувати картоплю з грибами:
Печериці промиваємо під проточною водою і нарізаємо досить великими шматочками.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці.

Очищену картоплю нарізаємо великими кубиками, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Краще таку страву готувати в казані, але підійде і каструля з товстими стінками.

Поки вода з картоплею закипає, обсмажуємо на рослинному маслі гриби до золотистого кольору.

На іншій сковороді обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого відтінку.

У киплячу воду з картоплею кладемо обсмажені гриби, цибулю і моркву. Солимо, перчимо за смаком, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом ще хвилин 30.

Коли картопля став м’яким, страва готова. Перед подачею дуже смачно посипати картоплю свіжою зеленню. Це блюдо відноситься до розряду пісних і вегетаріанських. Якщо ви не строгий вегетаріанець, то можна присмачити картоплю і ложечкою сметани.

Тушкована картопля з грибами готова!

Приємного апетиту!

Джерело: автор рецепта — Вікторія Коломоєць.

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.