Вівсяна каша з яблуками в духовці — рецепт з фото

Я люблю вівсянку, але їсти її у вигляді простої каші нецікаво. А ось вівсянка з великою кількістю фруктів, та ще й з насінням — зовсім інша справа. Наприклад, вівсянку можна додавати в яблучний крамбл або нафарширувати нею яблука. А останнім часом я захопилася запечена в горщиках вівсянкою з яблуками. За складом — майже те ж саме, що і крамбл, а смак має зовсім інший. Тут вівсянка наскрізь просочується яблучним соком і ароматом. Виходить дуже ситна та поживна страва. По-моєму, для сніданку ідеально!
До речі, якщо ваші діти не люблять вівсяну кашу, запропонуйте їм цей варіант.

Інгредієнти на 1-2 порції

  • Яблука — 350 р. Це 3-4 невеликих яблука.
  • Вівсяні пластівці — 4 столові ложки з гіркою.Я використовую найбільші вівсяні пластівці — №1.
  • Очищене соняшникове насіння — 2 столові ложки з гіркою.
  • За бажанням можна додати коричневий цукор — пару чайних ложок.
  • Гаряча вода — 50 мл

Як приготувати вівсянку з яблуками в духовці

Витягуємо з яблук серцевину. Нарізаємо яблука невеликими шматочками.

Складаємо нарізані яблука в глиняний горщик.

Додаємо соняшникове насіння.

Висипаємо в горщик вівсяні пластівці. За бажанням також додаємо цукор.

Заливаємо вівсянку з яблуками водою.

Перемішуємо інгредієнти і закриваємо горщик кришкою. Якщо ні кришки, то можна обернути горловину горщика фольгою.

Ставимо горщик в холодну (!) духовку. Духовка повинна бути холодною, щоб горщик не зазнав різкого перепаду температур і не луснув. Він повинен нагріватися поступово. Включаємо вогонь і запікаємо вівсянку з яблуками 40 хвилин при температурі 180 градусів С.

Подаємо вівсянку з яблуками прямо в горщиках.

Можна їсти цю страву і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.