Як приготувати брюссельську капусту смачно

Ви знаєте, як приготувати брюссельську капусту смачно? Багато хто не люблять брюссельську капусту з-за її специфічного смаку. Але це легко виправити. Три роки тому, спробувавши брюссельську капусту по цьому рецепту, я була вражена! З тих пір я готую цю капусту на свята. Обов’язково спробуйте. У цьому рецепті капуста чудесним чином поєднується з горіхами, цибулею і заправкою.

Інгредієнти

  • 600 р. брюссельської капусти — свіжої або замороженої. У нас свіжа дуже дорога, тому я використовую заморожену. Смак готової страви від цього ніяк не страждає. А якщо немає різниці, навіщо платити більше?
  • 150 р. очищених волоських горіхів.
  • 1 фіолетова (червона цибулина.
  • Соєвий соус — 50 мл
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Сушена суміш прованських трав — пара чайних ложок. До складу цієї суміші входить кілька видів ароматних трав: базилік, майоран, орегано, м’ята, розмарин, чабер, шавлія, чебрець

Як приготувати брюссельську капусту смачно — рецепт

Брюссельську капусту заздалегідь розморожуємо при кімнатній температурі близько години, або обдаємо окропом безпосередньо перед приготуванням. Якщо у вас капуста свіжа, її потрібно тільки промити.

Нарізаємо брюссельську капусту на половинки. Великі качанчики на четвертинки. Зверніть увагу, різати потрібно рівно посеред кочережки, щоб листя капусти не відвалювалися.
Дрібні качанчики можна залишити цілими.

Готуємо заправку для капусти. Змішуємо соєвий соус, прованські трави оливкова олія.

Червоний цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями або четвертинками кілець. У мене цибулина велика ,тому я нарізала четвертинками.

Змішуємо брюссельську капусту і нарізану цибулю.

Додаємо волоські горіхи.

Заливаємо все заправкою з соєвого соусу, олії і трав. Сіль не потрібна! В соєвому соусі досить солі. Ретельно перемішуємо продукти, щоб заправка рівномірно розподілилася.

Викладаємо продукти на деко в один шар.


Запікаємо півгодини при температурі 200 градусів С. При цьому через кожні 7-10 хвилин необхідно перемішувати капусту, щоб вона рівномірно запеклася і придбала легку скоринку з усіх боків.

Подаємо запечену брюссельську капусту в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.