Як приготувати кокосове молоко в домашніх умовах

Здрастуйте, дорогі читачі Добрих рецептів! Пропоную вам відео-рецепт кокосового молока, яке є відмінною здоровою альтернативою коров’ячого молока.
Кокосове молоко здатне замінити коров’яче практично в будь-яких стравах, будь то випічка, другі страви, соуси, супи або десерти. Приміром, я показувала, як приготувати шоколадний ганаш на кокосовому молоці.

Приготувати кокосове молоко зовсім нескладно. А при наявності блендера процес приготування займає лічені хвилини.

Домашнє кокосове молоко потрібно використовувати відразу. На відміну від покупного банка молока, в домашньому немає емульгаторів. Це речовини, які перешкоджають розшарування жирів і води.

Тому домашнє кокосове молоко при зберіганні розшаровується. Внизу виявляється вода, а зверху — кокосові вершки. Особливо добре це помітно, якщо поставити кокосове молоко в холодильник. У цьому випадку шар вершків зверху застигає, стає твердим.
Якщо у вас молоко встигло трохи расслоиться, то перед використанням гарненько струсіть його.



Інгредієнти

  • Свіжа м’якоть кокоса. В попередньому відео я показувала, як відкрити кокос і витягти з нього м’якоть.
  • Тепла вода — 200-400 мл води на м’якоть одного кокоса. Кількість води залежить від бажаної насиченості кокосового молока. Чим менше води ви використовуєте, тим жирніше і насиченішим вийде молоко.

Використання

Зазвичай жирне кокосове молоко використовують для приготування різних десертів і соусів. Менш насичене молоко відмінно йде в напої, супи, каші, другі блюда і випічку.

Як приготувати кокосове молоко в домашніх умовах

Натираємо м’якоть кокоса на дрібній тертці. Очищати кокос від тонкої коричневої шкірочки не потрібно, так як під нею сконцентрована велика частина жирів і різних корисних речовин. Якщо ви зріжете шкірку, то ваше кокосове молоко вийде менш насиченим.Можна не натирати м’якоть кокоса, а подрібнити її в блендері. В цьому випадку у вас не вийде гарною кокосової стружки, зате молоко буде більш насиченим.

Заливаємо кокосову стружку водою і обминаємо її руками. Гарненько трьом кокосову стружку з водою, як ніби перемо речі.
Знову ж таки, робити це вручну не обов’язково. Можна перемішувати все в блендері.

Тепер нам знадобиться ситечко з дрібними осередками, або яка-небудь тканину. Наприклад, марля, складена в кілька шарів.

Також знадобиться нова ємність для кокосового молока.
Вливаємо в ситечко або тканина кокосову стружку з водою. І ретельно вичавлюємо в нову ємність.

Макуха відкладаємо в окремий посуд. Його можна висушити, вийде відмінна кокосова стружка. З неї можна спекти кокосове печиво, наприклад.
А можна приготувати з вологого макухи сыроедный тортик або тістечка. Вологий кокосовий макуха відмінно злипається. Рецепт сыроедного кокосового тортика я покажу пізніше. Не забудьте підписатися на оновлення сайту, щоб отримати цей рецепт.

У мене в даному випадку з одного кокоса з гаком вийшло близько 500 мл кокосового молока.

А макуха я посушила в сушарці для овочів і фруктів. Її зараз називають модним словом «дегидратор» на західний манер. Вийшла ціла банку чудний кокосової стружки. З неї я теж що-небудь приготую і покажу вам.

Якщо у вас немає дегідратору, то ви можете посушити кокосовий макуха в духовці. Для цього включіть духовку на мінімальну температуру. Розподіліть макуха на деку тонким шаром і поставте в духовку з відчиненими дверцятами.

До речі, купувати готову стружку економічно невигідно. Маленький пакетик кокосової стружки у нас в магазинах коштує 30-40 рублів. А кокоси коштують в середньому 25-30 рублів за штуку. З одного кокосг виходить купа стружки і кокосова вода (сік) як додаткове задоволення. Та плюс ще 200-400 мл кокосового молока. А воно теж недешеве, одна банка об’ємом 500 мл продається за ціною понад 100 рублів.

Так що купуйте свіжі кокоси і будьте здорові!

© 2015 Кулінарні рецепти. Всі права захищені.